Recenze Řecká kuchyně - Martha Elefteriadu (2021, pevná)

Recenze Řecká kuchyně - Martha Elefteriadu (2021, pevná)

Třetí vydání úspěšné knihy Marthy Elefteriadu nás přenese do stínu olivovníků, kde v dáli šumí moře a my si můžeme vychutnat dary středomořské kuchyně, s orosenou sklenkou vína či skleničkou Metaxy. Řecká strava je plná zeleniny, olivového oleje a ryb, ale dovede ocenit také kvalitní maso a mléčné výrobky. Pojďte si doma uvařit jídla, která jste ochutnali na dovolené v Řecku! S jednoduchými a…

spurnaeliska12. května 2024

Kniha je doplnena nadhernymi fotografiemi z Recka. Koupila jsem ji v akci za priznivou cenu.

Kniha, kterou muze clivek udelat radost sobe nebe radost tomu, komu ji daruje.

Registrovaný uživatel17. ledna 2022

Široká znalost řecké kuchyně autorkou, cit na detaily technické a hlavně filosofické, které řeckou kuchyň umisťuje v ose času tak minimálně čtyři tisíce let před námi a s jistotou se dá říci i čtyři tisíce let po nás. Takovou kuchařku - pro každého - může stvořit jen člověk s řeckou genetickou výbavou, přidáme-li k tomu i přirozený cit k umění - po dlouhá léta přední zpěvák - pak tento výsledek je naprosto zřejmý.

Vždy se dá na podruhé a napotřetí "stvořit" něco lepšího. Vzhledem k záměru - přiblížit řeckou kuchyni ke "každému" člověku, který zavadí o pojem "řecká kuchyň" a skrytě i její "filosofii" - nemá zápory

Kniha splňuje záměr - přiblížit řeckou kuchyni ke "každému" člověku, který zavadí o pojem "řecká kuchyň" a skrytě i její "filosofii" . Široká znalost řecké kuchyně autorkou, cit na detaily technické a hlavně filosofické, které řeckou kuchyň umisťuje v ose času tak minimálně čtyři tisíce let před námi a s jistotou se dá říci i čtyři tisíce let po nás. Takovou kuchařku může stvořit jen člověk s řeckou genetickou výbavou, přidáme-li k tomu i přirozený cit k umění - po dlouhá léta přední zpěvák - pak tento výsledek je naprosto zřejmý. Jak jeden známý francouzský kuchař, který procestoval celý svět, v Řecku řekl "Co já mohu k řecké kuchyni říci - nic - v době kdy my jsme v Evropě honili buvoly, v Řecku vymýšleli ve svých kuchařkách jak uvést některé detaily".

Registrovaný uživatel30. října 2021

zajímá mě řecká kuchyně

Registrovaný uživatel23. července 2021

Věrohodně prezentovaná odlišná středomořská kuchyně

Samotných receptů mohla publikace obsahovat více

Registrovaný uživatel21. května 2021

Máme rádi řeckou kuchyni. Chutné recepty, pěkné fotky.

Registrovaný uživatel15. května 2021

hodně receptů řecké kuchně

Registrovaný uživatel10. května 2021

Kniha s vůní a chutí léta

Registrovaný uživatel3. května 2021

Znám autorku

Registrovaný uživatel27. dubna 2021

Kniha obsahuje recepty zdravé středomořské kuchyně.

Registrovaný uživatel27. dubna 2021

Móóóóć pěknééé.