Rok vydání 2007, počet stran 112, čeština, brožovanáO této zelenině najdeme zmínku už v samotné Bibli, kde se uvádí, že v Egyptě je pórek považován za posvátnou rostlinu. Pórek má značnou nutriční hodnotu a dá se připravovat v různých obměnách.
O této zelenině najdeme zmínku už v samotné Bibli, kde se uvádí, že v Egyptě je pórek považován za posvátnou rostlinu. Pórek má značnou nutriční hodnotu a dá se připravovat v různých obměnách. Patří mezi cibulovou zeleninu, obsahuje éterické oleje, které mu dodávají charakteristické, štiplavé aroma, ale na chuť je jemnější než cibule. Množstvím účinných látek se jí však vyrovná. Zelená část pórku má dvakrát víc vitamínů, především "céčka" než bílá část. Proto je vhodné používat zelenou část za syrova. Dalo by se říct, že pórek působí jako zelená ochrana našeho imunitního systému. Obsahuje: Vitamin B, zejména B1, vitamin C, vitamin E, minerální látky jako jsou karoten, draslík, vápník, železo, fosfor, mangan a selen.