Hlavička stránky
Hlavní obsah stránky
Pivovarství: Teorie a praxe výroby piva - Gabriela Basařová a kol. (2021, pevná)

Pivovarství: Teorie a praxe výroby piva - Gabriela Basařová a kol. (2021, pevná)

3 hodnocení
Nahlásit
Nahlásit chybu
Rok vydání 2021, počet stran 952, čeština, pevná / vázaná, nápoje a koktejlyVzhledem k tomu, že vývoj pivovarského průmyslu od prvního vydání knihy pokračoval rychlým tempem, doplnili autoři jednotlivé kapitoly o aktuální informace týkající se nových technologií, zařízení a vědeckých poznatků včetně odkazů na nové zdroje informací. Kniha „Pivovarství“ pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva.

Doporučené nabídky

MEGAKNIHY.cz
Hodnocení
86% (254 249)
  • Skladem
  • Doprava od 188 Kč
  • Osobní odběr od 59 Kč (10)
  • Doprava od 188 Kč
  • Osobní odběr od 59 Kč (10)
Skladem
Cena
2 163 Kč
Antikvariát Avion
Hodnocení
99% (4 040)
  • Týden a více
  • Doprava zdarma
  • Osobní odběr zdarma (celá ČR)
  • Doprava zdarma
  • Osobní odběr zdarma (celá ČR)
Týden a více
Cena
2 399 Kč
Luxor.cz
Hodnocení
94% (90 071)
  • Skladem
  • Doprava zdarma
  • Osobní odběr zdarma (celá ČR)
  • Doprava zdarma
  • Osobní odběr zdarma (celá ČR)
Skladem
Cena
2 378 Kč

Nejlevnější nabídky

Hlídat cenu
Chcete zrušit hlídání ceny?
Enbook.cz
Hodnocení
53% (59)
  • Do týdne
  • Doprava 79 Kč
  • Osobní odběr zdarma (celá ČR)
  • Doprava 79 Kč
  • Osobní odběr zdarma (celá ČR)
Do týdne
Cena
1 917 Kč
MEGAKNIHY.cz
Hodnocení
86% (254 249)
  • Skladem
  • Doprava od 188 Kč
  • Osobní odběr od 59 Kč (10)
  • Doprava od 188 Kč
  • Osobní odběr od 59 Kč (10)
Skladem
Cena
2 163 Kč
Palmknihy.cz
Hodnocení
40% (10)
  • Neznámá dostupnost
  • Doprava zdarma
  • Osobní odběr zdarma (celá ČR)
  • Doprava zdarma
  • Osobní odběr zdarma (celá ČR)
Neznámá dostupnost
Cena
2 184 Kč
Luxor.cz
Hodnocení
94% (90 071)
  • Skladem
  • Doprava zdarma
  • Osobní odběr zdarma (celá ČR)
  • Doprava zdarma
  • Osobní odběr zdarma (celá ČR)
Skladem
Cena
2 378 Kč
Antikvariát Avion
Hodnocení
99% (4 040)
  • Týden a více
  • Doprava zdarma
  • Osobní odběr zdarma (celá ČR)
  • Doprava zdarma
  • Osobní odběr zdarma (celá ČR)
Týden a více
Cena
2 399 Kč
Pompo.cz
Hodnocení
96% (53 886)
  • Do týdne
  • Doprava zdarma
  • Doprava zdarma
Do týdne
Cena
2 798 Kč
Alescenek.cz
Hodnocení
94% (7 425)
  • Skladem
  • Neznámá doprava
Skladem
Cena
2 800 Kč
Oblibeneknihy.…
Hodnocení
Přidat hodnocení
  • Do 3 dnů
  • Doprava zdarma
  • Osobní odběr zdarma (celá ČR)
  • Dárek zdarma
  • Doprava zdarma
  • Osobní odběr zdarma (celá ČR)
  • Dárek zdarma
Do 3 dnů
Cena
2 800 Kč

Podobné výrobky

Vývoj ceny

Hodnocení ceny
Obvyklá cena
Nejnižší cena za 30 dní
1 917 Kč
Vývoj ceny za 30 dní
0 Kč
Nejnižší cenaBěžná cena (medián)Rozpětí cen
24. 11. 202504. 12. 202514. 12. 202523. 12. 20251 800 Kč2 100 Kč2 400 Kč2 700 Kč2 900 Kč

Informace o Pivovarství: Teorie a praxe výroby piva - Gabriela Basařová a kol. (2021, pevná)

Popis

Vzhledem k tomu, že vývoj pivovarského průmyslu od prvního vydání knihy pokračoval rychlým tempem, doplnili autoři jednotlivé kapitoly o aktuální informace týkající se nových technologií, zařízení a vědeckých poznatků včetně odkazů na nové zdroje informací. Kniha „Pivovarství“ pojednává v šestnácti kapitolách o celém procesu výroby piva. První kapitola se zabývá surovinami potřebnými pro výrobu piva (slad, chmel a chmelové produkty, voda a pomocné suroviny). Separátní kapitola je věnována pivovarským kvasinkám. Stěžejní část publikace tvoří kapitoly, v nichž je podrobně popsána výroba piva od přípravy mladiny na varně, přes hlavní kvašení a dokvašování, filtraci (včetně odstřeďování a membránových technik) až po pasteraci a stáčení. V knize jsou porovnávány vlastnosti různých druhů piv, fyzikálně-chemická a senzorická stabilita piva, vysvětlen proces stárnutí piva a hodnocení jeho jakosti. Samostatné kapitoly se zabývají enzymy důležitými pro výrobu piva, mikrobiologií pivovarské výroby, řízením jakosti, hygienou a sanitací výrobních zařízení, energetickým hospodářstvím a problematikou odpadních vod a emisí. Závěr knihy je věnován zdravotním aspektům piva. Jednotlivé kapitoly jsou většinou zahájeny krátkým přehledem historického vývoje, následují teoretické základy, přehled používaných technologií včetně inovací, laboratorní kontroly apod. Každá kapitola je doplněna velmi bohatým seznamem literárních citací. Kniha je rozsahem a pojetím určena studentům bakalářského, magisterského a doktorského studia pivovarství, dále pivovarským odborníkům a v neposlední řadě i nadšencům z řad laické veřejnosti, kteří se chtějí o tradičním českém oboru dozvědět více podrobností.

Parametry

Základní údaje

VýrobceHavlíček Brain Team
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
KategorieKuchařky a nápoje
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru

Jazyk a vazba

Jazyk
čeština
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Vazba
pevná / vázaná
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru

Druh

Druh kuchařky
nápoje a koktejly
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru

Ostatní parametry

Počet stran
952
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Rok vydání
2021
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Produktové číslo
978-80-87109-71-7
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Na Zboží od
27. října 2021
Nahlásit
Nahlásit chybu parametru
Nahlásit chybu v informacích
Nahlásit chybu
Informace o produktu mohou být nepřesné nebo nekompletní. Doporučujeme si je ověřit před nákupem u vybraného prodejce.

Recenze 73%

Hodnocení: 73%
3 recenze
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
1x

Pouze hodnocení označená znakem jsou ověřena. Hodnocení bez tohoto znaku jsou neověřena. Více info.

Přidání nového hodnocení

Pouze hodnocení označená znakem jsou ověřena. Hodnocení bez tohoto znaku jsou neověřena. Více info.

petr.jaremejko7. listopadu 2025
Hodnocení: 100%

Vyborna a aktualizována učebnice...

Nahlásit
Nahlásit recenzi
Oblíbené výrobky
Časté volby
Podobné kategorie
Trendy na Zboží
Nakupujete
Internet a PC
Tech a AI