Kotel Recenze OPOP H416 Eko-U

Recenze OPOP H416 Eko-U

Tento kotel H416 EKO-U je konstruován pro spalování hnědého uhlí. H416 ECO-U se řadí do skupiny kotlů s ručním přikládáním. Kotel H416 EKO-U splňuje požadavky emisní třídy 4 na hnědé uhlí. Má velmi nízké náklady na vytápění a vysoká účinnost kotle zaručí vysoké využití paliva, které se spotřebovává velmi pomalu.

CoVybrat.cz
Hodnocení: 85 %Odborná recenze
CoVybrat.cz

Kotel má vysokou 4. emisní třídu na spalování hnědého uhlí a 3. emisní třídu pro spalování dřeva. Velkou výhodou je možnost kombinování více druhů otopů. Kromě hnědého uhlí můžete, za pomoci peletového hořáku, spalovat i pelety. Kotel je vyroben z 5 mm silného kotlového plechu, ale nebylo by na škodu, kdyby tloušťka dosahovala 6 mm. Pře nákupem si prohlédněte plech u čistícího otvoru a těsnost klapky.

Více na CoVybrat.cz
jaroslav777rosol15. listopadu 2025

OPOP++++++++++, czechterm ------------.vysledek opop1.

Když mě nepřežije,tak zase kotel opop

Dana Jirka15. října 2025

Měl jsem z toho strach protože starý dům, komín 6,5m o průměru 15cm sotva.Prvni dva dny všechno špatně.Pak jsem experimentoval ,vyhodil jsem 2 cihli na straně zásobníku paliva a naučil jsem se s ním topit.Jsem naprosto spokojený nic lepšího jsem si nemohl přát.Pokud je někdo ihned nespokojený musí taky trochu experimentovat a zkoušet a určitě najde způsob který bude fungovat pro jeho potřeby

Já měl kotel koupený přes 3 roky a až letos jsem ho namontoval.Tehdy stál 23t.+ 500 doprava

z.kreps28. srpna 2025

Nejlepší prodejce kotlů,skvělá doprava.

Bezva firma.

nousek.zdenek18. dubna 2025

Teno produkt jsem si vybral protože vím jak s ním zacházet vyniká: emisní třída - uhlí dřevo pelety jak často používám ? vždy když je chladno :-)

chybí kouřová klapka do komína ; regulace přívodu vzduchu od spodních dvířek mohla být regulována regulátorem teploty pomocí řetízku, velký propad nespáleného paliva z hořeniště při roštování , dodaný regulátor teploty je z plastu časem se zpeče atd .

Co se týče kotle má nějaké konstrukční vady které se dají vyřešit ! Zásadní : chybí kouřová klapka do komína ; regulace přívodu vzduchu od spodních dvířek mohla být regulována regulátorem teploty pomocí řetízku atd rajce.idnes.cz/zdetuslav/album/kotel-h-416

Kuznik Patrik19. února 2025

Kotel provozujeme 3. rokem. Za mě je bezproblémový. Samozřejmě že někde kvalita pokulhává, viz.(Při roštování padá popel i mimo popelník). Ale nic strašného. Když naložím do plna, vydrží hořet klidně 9 hodin. Topím v kombinaci dřevo a uhlí. Čistím kotel 1x za 14 dní. Jen si musíte zvyknout na obsluhu a sžít se s ním. Například jsem úplně odpojil regulátor tahu vzduchu, namísto toho dám do prostoru dvířek slabou třísku a drží teplotu krásně kolem 70°. Doporučuji.

Popel padá i mimo popelník. Když byl zapojeny regulátor tahu, tak se několikrát stalo že se zasekl, čímž vzrostla teplota. Po odpojení bez problémů.

Za dobrý prachy super kotel. Jen se s ním musíte naučit .

Tom 6365. ledna 2025

Uz nikdy víc mám 3 nedele a jde do šrotu horší kotel jsem nikdy neviděl des a hrůza ani reklamovat nebudu nedá se v tom absolutně topit nejhorší výrobce nikdy víc

František Štica9. listopadu 2024

Máme ho první sezónu a už se ukazuje že to byla dobrá volba. Byla to náhrada za H 418. Účinnost je super jenom jsme vytahli některé šamotky pro lepší tah.

Zatápění je trochu odlišné než jak jsme byli zvyklí ale je to o zvyku.

Jednoduchý kotel bez elektroniky z dobrou účinností.

motorovamys231. října 2024

Jednoduchá obsluha, dlouhá doba hoření a výhřevu

Registrovaný uživatel22. srpna 2024

top produkt české kvality a dlouholeté značky, doporučuji...

Registrovaný uživatel8. srpna 2024

kvalita

Registrovaný uživatel24. července 2024

Klady to žádný nemá

Hrozný čištění . Neustále praskli šamot ,sestra si ho koupila tak ho musím čistit sám.Pri zatápění se nekouří skomina ale hulí.Použite uhlí Ledvice.Pri priloženi také.Pro starší lidí čert do domu.Jak může takové kotle vůbec vyrábět.A to nejsou všechny vady.

Nekupovat

Registrovaný uživatel11. července 2024

Zatím nemohu posoudit, čekám na výměnu za starý model

Registrovaný uživatel5. července 2024

Ještě je nevyzkoušený.

radatesarcik8. dubna 2024

Zapojení jednoduché, dlouhá doba hoření, drží dlouho teplotu vody, Za mě maximální spokojenost.

ogarelpaso9927. prosince 2023

Nekouři pěkně hoří nenáročné na přemontáž z Dakon 32

Registrovaný uživatel8. listopadu 2023

Malé rozměry a dobrá manipulace při instalaci

Malá násypka. Řetízek na regulaci klapky se neustále zasekává o vrchní plechový kryt kotle. Není konusový závit na vývodech - nutná úprava napojení, jelikož jsou obyčejné závity dělané na soustruhu.

Registrovaný uživatel7. listopadu 2023

Snadná montáž Snadná obsluha

Registrovaný uživatel8. září 2023

Kotel je výborný a funkční

U tohoto kotle je popelník strašně nízko a člověk si musí kleknout aby prostor popelníku vyčistil

Měl jsem OPOP18 tak , že jsem spokojen

Registrovaný uživatel19. srpna 2023

Museli jsme seřídit násypové dvířka. Nebyly přesně vycentrované. Dále u starého kotle bylo uchycení ltechnicky lépe řešeno, nyní provrtané na dvou šroubech s matkou. U přichycení oranž.deklu u jednoho chyběla podložka. Že by výrobce šetřil, asi nemají výstupní kontrolu? Jinak vlastní chod kotle po seřízení otevírání klapky a odvzdušnění systému Super. Menší spotřeba a jednoduší obsluha.