Hladká, sójová, bezlepková, hmotnost 300 gSójová mouka neobsahuje lepek, v receptech na přípravu pečiva je proto třeba používat ji pouze jako doplňující mouku k mouce obsahující lepek (pšeničná, semolinová aj.). Sójová mouka je zdrojem cenných bílkovin.
Informace o Natural Jihlava Mouka Sójová hladká odtučněná 300 g
Popis
Sójová mouka neobsahuje lepek, v receptech na přípravu pečiva je proto třeba používat ji pouze jako doplňující mouku k mouce obsahující lepek (pšeničná, semolinová aj.). Sójová mouka je zdrojem cenných bílkovin. Sója má vysoký obsah vitamínů B1, B3, lecitin, vápník, hořčík a je zdrojem cenných bílkovin. Přidáním 3 - 5 % sójové mouky do pečiva můžeme nahradit vejce a prodloužit tak jeho trvanlivost. Mouku lze použít k přípravě vegetariánských pokrmů, zahuštění omáček, případně nahradit až 1/3 klasické mouky při přípravě lívanců.