Hladká, žitná, hmotnost 1000 gV pekárenství je možné žitnou mouku jednoduše zkombinovat s dalšími moukami a přidat tak pečivu další rozměr, trošku jinou chuť nebo strukturu. Žitná celozrnná mouka pomůže pečivu zůstat déle čerstvé a vláčné a těsto se stane přidáním této mouky více lepkavým a pojivým.
V pekárenství je možné žitnou mouku jednoduše zkombinovat s dalšími moukami a přidat tak pečivu další rozměr, trošku jinou chuť nebo strukturu. Žitná celozrnná mouka pomůže pečivu zůstat déle čerstvé a vláčné a těsto se stane přidáním této mouky více lepkavým a pojivým.
Hlavní rozdílem celozrnné mouky od té bílé je fakt, že je zpracováváno celé vyčištěné zrno obilovin i s obalovými vrstvami a klíčkem – ve kterém se, jak je všeobecně známo – schovává největší množství zdraví prospěšných minerálu, antioxidantů a dalších látek, které blahodárně působí na lidský organismus.