Recenze Méně mít, více žít: Najděte si vlastní cestu k minimalismu – Klára Haunerová (2019, pevná)

Kniha je odrazem dnešní doby, kdy pod nánosem věcí zapomínáme na to, co nás činí šťastnými. Přináší poznatky o tom, že redukcí věcí kolem nás a srovnáním priorit můžeme získat život, o kterém sníme. Je rozdělena do dvou hlavních částí. Ta první – Méně mít – se věnuje tématu materiálního vlastnictví ve všech ohledech.

Registrovaný uživatel12. června 2021

Kniha se mi moc líbila, je motivací, aby si člověk udělal ve svých věcech pořádek a tím i ve svém životě. Inspirovala mě k tomu, že jsem probrala skříně, vyřadila jsem oblečení, které sice bylo pěkné, ale málo nošené nebo nenošené (na některých byly ještě visačky) a dala jsem je do kontejneru pro charitu, aby ještě někomu posloužily. Z toho mám moc dobrý pocit. Budu v tom pokračovat.

Kniha je super.

Registrovaný uživatel21. února 2021

Více témat s náhledem cesty minimalismu, životní příběhy z našeho prostředí. Dobře dokáže nakopnout, inspirovat.

Nejde do hloubky, jen nastíní osobní cestu a základní myšlenku.

Doporučuji, čtivá kniha plná inspirace, jak na minimalismus v několika životních rovinách. Detaily řešení už nechává na každém čtenáři.