Motorová pila Recenze Makita UC3551AX1

Recenze Makita UC3551AX1

Profesionální řetězová pila s koncepcí snadné obsluhy a údržby má pozvolný rozběh a omezovač proudu. Její výhodou je beznástrojová výměna a napínání řetězu či ergonomicky tvarovaná pogumovaná rukojeť. Automatické mazání řetězu s možností regulace. Velká kovová opěrka umožňuje přesné řezání.

hynek.raszka17. září 2025

První kubíky pořezané, makita prostě máká jak má. Pomalý rozběh je super. Malá spotřeba oleje.

Škoda že se neprodávala s 40 lištou, i těch pět centimetrů je znát.

Jenom poznámka, pro tento výkon by chtělo rovnou 40 lištu

jan.bezemek25. dubna 2025

Jeste nevyzkouseno, ale pokud vydrzi to, co vydrzela predchozi Dolmar nez vyrobce prebrala Makita, bude to supr. Jednoduse opravitelna a dily jsou levnejsi nez na domaci Narex, takze se vyplati opravovat a neni na jedno pouziti. Ma skvele vyreseny spinac, kdy pri castecnem uvolneni spinace nedojde k aktivaci motorove brzdy, ale motor pozvolne dobehne. Pri plnem pusteni se motor zastavi pomoci brzdy.

Oproti predchoi verzi pod Dolmarem, ma Makita horsi zpracovani detailu, jako dobrusovane odlitky aby licovaly. Plastove dily licuji skvele

Vypada dobre a snad bude slouzit dlouho jako predchozi pila.

Registrovaný uživatel5. prosince 2023

nemám žádných připomínek

Registrovaný uživatel14. října 2023

Snadno ovladatelná lehká pila s vysoce uspokojivým výkonem v dané kategorii.

Dodatečně jsme zjistili, že existuje i provedení s uchycením listu pomocí dvou šroubů s maticemi na nástrčný klíč. Provedení, které máme má upínaní listu pomocí jednoho šroubu za pomocí výklopného utahováku. Zde máme určitou obavu, kdy dojde k poškození tohoto relativně subtilně působícího provedení, v každém případě je to provedení přitažení listu velmi operativní, především z hlediska napínání řetězu.

Registrovaný uživatel27. září 2023

Štíhlá konstrukce, pozvolný rozběh, dostatek výkonu

Vyšší hmotnost, projeví se při delším používání

Registrovaný uživatel28. srpna 2023

Pila vyhovuje,na menší dořezávky kolem chaty super.

Registrovaný uživatel22. srpna 2023

Je to Makita, takže provedení a ergonomie výborná...

Doběhová brzda nefunguje, jak je reklamováno - řetěz nezastaví ihned, jak povolíte spínač, ale má prodlevu.

Proto hodnotím průměrně....doběhová brzda je mystifikace...!

Registrovaný uživatel6. prosince 2022

Kvalitní pila

Knalita

Registrovaný uživatel5. prosince 2022

vyvážená , dobře se drží má pogumované rukojeti, mám více nářadí od Makity, není to ingot jako ostatní pily je úzká, má plynulý rozběh - nevyhazuje jistič,

Registrovaný uživatel29. října 2022

Dostatečně výkonná,

Registrovaný uživatel5. října 2022

Snad ten čínský řetěz bude dobrý.

Registrovaný uživatel24. září 2022

Koupil jsem synovi. Já mám Dolmarku, což je prakticky totéž. Pila je sice trochu těžší, ale to je použitou mědí na vinutí. Je dostatečně robustní a díky motoru v ose nekroutí ruce. Plynulý rozběh je příjemný, ale dnes již u dobrých značek běžný. Jinak si myslím, že při dobré péči je nezničitelná. Kamarád jí má již velmi dlouho (Dolmarku) a bez problému. Doporučuji.

Registrovaný uživatel10. května 2022

Po zkušenostech s motorovou pilou OleoMac lituju jen toho, že jsem tuto nekoupil už dříve. Možnost vyměnit list a tím i délku řetězu možná ani nevyužiju.

Registrovaný uživatel26. dubna 2022

- výkon

- napínací kolečko řetězu !!!!

Registrovaný uživatel13. dubna 2022

Štíhlé provedení díky podélnému umístění motoru, který tak nezavazí. Dobře vyvážená pila. Snadné napínání řetězu. Možnost regulace mazání řetězu. Plynulý rozběh. Brzda řetězu - po vypnutí pily, se řetěz do 1 sec zastaví. Profi kvalita.

Registrovaný uživatel10. dubna 2022

Provedení, pozvolný rozběh motoru bez zátěže jističe a výkon pily.

Trochu těžší, ale řeže vlastní váhou.

Doporučuji ke koupi.

Registrovaný uživatel7. dubna 2022

Kvalitní elektrická pila za dobrou cenu. Má dostatečný výkon a nezahřívá se.

Asi jedna z nejkvalitnějších el. pil na trhu.

Registrovaný uživatel4. dubna 2022

Zatím jsem pilu nezkoušel.

Registrovaný uživatel19. března 2022

výkon dobrá manipulace kvalitní řetěz a lišta vcelku tichá šroub regulace množství oleje s aretací

Doplňování oleje je celkem nešikovné, pilu je nutno položit na bok a nalévat velmi pomalu a opatrně. váha pily, pro mě ale nepodstatné oko na zajištění kabelu proti vytažení nepobere tlusté prodlužky nad 10mm

Celkově pilu hodnotím jako top výrobek, v kategorii do 5tkč nemá konkurenci.

Registrovaný uživatel8. března 2022

zatím jsem ještě nevyzkoušel