Motorová pila Recenze Makita DUC122Z bez aku

Recenze Makita DUC122Z bez aku

Makita DUC122Z Aku je řetězová pila, která má automatické mazání řetězu olejem. Beznástrojová výměna a napínání řetězu, bezpečnostní rychlobrzda, ochrana rukou a bezpečnostní vypínač na ochranu uživatele.

Registrovaný uživatel14. srpna 2024

Dá sa s ňou pracovať aj v jednej ruke, vstavané mazanie reťaze.

Zarážka na konci lišty zavadzia, musel som ju odstrániť, poprípade odporúčam kúpiť inú lištu bez tejto zarážky.

Je to kvalitná píla, makita ma ešte nesklamala.

Registrovaný uživatel6. července 2024

Velmi pohotový a užitečný stroj.Dlouhá výdrž i s aku 3,0 Ah.

Pracuje dle očekávání. Ideální volba, pokud máte více strojů s akumulátory Makita.

Registrovaný uživatel28. června 2024

velký pracant: dá se s tím pořezat jak malé kmínky tak i větší stromy/kmeny, už jsme s ní pokáceli několik vzrostlých stromů, jednoduchá údržba: nalití oleje, odšroubení víka krytu a vyčištění vnitřku a řetězu/lišty, co je také super: pod bočním krytem je napínací plech, který napne lištu s řetězem, takže po nasazení lišty s řetězem pak stačí jen zašroubovat víko a pila je připravena, dobře se s ní pracuje i jednou rukou: jednou rukou odkláním větve a druhou řežu kmen, i na jednu baterii odvede dost práce, mezitím se nabíjí druhá v nabíječce, i když pila dostala občas zabrat, tak vůbec není "cítit" motor nebo jakékoliv problémy s přetížením, motor jen lehce teplý, u motoru jsou proti sobě z obou stran šroubovací víčka, pod kterými jsou zasunuty na pružince uhlíky, takže uhlíky jsou pak vyměnitelné (až se opotřebují), součástí balení je i plastová nádobka s olejem, ta vystačí asi na 2-3 plnění, v návodu je pak uvedeno, že lze použít jakýkoliv olej minerálního typu, což už děláme, bo dodaný už došel a tak tam dáváme minerální oleje na řetězové pily co se normálně prodávají součástí balení je i kulatý pilník na řetěz, pilník má průměr 4 mm.

Jediný zápor je jen poznatek, že vzhledem k délce liště, pokud chceme pořezat kmen o větším průměru, tak je s tím více práce bo se musí řezat kolem celého obvodu, naříznout kam až se dá a potom na straně vyříznout pomocí šikmých řezů "klín" a tím se pak dostat při řezu dál do průměru atd.

Doporučuji, velký pracant, i když na první pohled tak nevypadá. Vhodnou součástí je mít aspoň 2 baterie, kdy s jednou se řeže a mezitím se druhá nabíjí v nabíječce. Pro nás byla tato pila jasnou volbou už díky tomu, že těch bateriových přístrojů od Makity máme více, takže přibyl další člen do portfolia.

frantisek.kral14. června 2024

Spokojen s vahou . Naplnění požadavku . Kompatibilita s nabijeckou od stejného výrobce z roku 2010 , nebyla potřeba koupě AC

Spokojenost i s rychlosti a balením z dodávaného obchodu

Registrovaný uživatel5. června 2023

Mám od Makity i jiné nářadí, vše spolehlivé, jsem s touto značkou velmi spokojen. Aku baterie na více nářadí. Prodloužená záruka při registraci.

Registrovaný uživatel6. ledna 2023

Tichý chod, velmi lehká. Jednoduché blbuvzdorné napínání řetězu. Měl jsem pochybnosti, zdali se vzhledem k vyšší ceně vyplatí, nakonec nelituji. Pila řeže krásně, dobře se s ní odvětvuje a je bezpečná. Nářadí od Makity mě zatím nikdy nezklamalo a v podstatě veškeré zahradní nářadí postupně měním za Aku Makity (doporučuji plotostrih!).

Nemám pile co vytknout

Šikovný pomocník, se kterým zvládnou řezat i dámy. Doporučuji se podívat na videa na YouTube. Cena odpovídá kvalitě

Registrovaný uživatel2. ledna 2023

kvalita, cena

Registrovaný uživatel31. prosince 2022

Malý ,lehký stroj na menší větve. Na vysokém žebříku oceníte

Šikovná věc

Registrovaný uživatel30. listopadu 2022

Výborně funguje, na jedno nabití pořeže 6 přepravek dřeva - větví z ovocných strmů o prumšru až 15 cm.

Při prvním řezání se povolil řetěz. Žádný problém, jednoduché dotažení.

Vinikající výrobek. Poněkud vyšší cena, ale nemám tolik peněz , abych kupoval levné zboží.

Registrovaný uživatel7. března 2022

Poměrně dlouhá pracovní výdrž.

Chránič na konci lišty výrazně snižuje průměr řezu a manipulaci s pilou.

Vhodná na řezání slabších větví.

Registrovaný uživatel1. prosince 2021

velikost, váha

Radim Nytl21. dubna 2021

velmi tichá - nepotřebujete sluchátka a blízcí sousedé o vás skoro nevědí akumulátor šikovně směrován na odvrácené straně řezu - zbytečně se neznečisťuje je poměrně lehká, přitom ji pevně držíte jako klasickou pilu oběma rukama s 6Ah baterií vydrží cca 45 minut nepřetržitě sepnutého provozu, tj. 2-3 hodiny běžného

bezpečnostní prvek na špici lišty je spíš na obtíž, ale dá se snadno deinstalovat

Asi největší užitek přinese na prořez ovocných stromů, kde oceníte malou velikost a hmotnost, se kterou se dostanete skoro všude v kombinaci vysokého pracovního výkonu. Po odstranění koncovky vám uřízne bez problémů ještě o pár centimetrů širší větve a lépe se dostanete i do klínů větví. Jako mazání stačí míchat 1/3 řetězového oleje a 2/3 oleje řepkového. Tato kombinace poslouží skvěle bez nutnosti čištění olejového prostoru.

Registrovaný uživatel20. ledna 2021

Lehká do jedné ruky. Snadná manipulace. Na domácí práce ideální.

Registrovaný uživatel6. března 2020

lehká dá se s ní všude dostat , bet problému porazit strom do průměru 200 mm s 5Ah baterií nařeže překvapivě hodně hlavně hlídat olej a při řezání na ní neležet celou váhou.

odstranil jsem nesmyslný bezpečnostní nesmysl na konci lišty ,odstranění nemá vliv na funkci ba naopak

super hračka která umí