Získání vína z ovocného moštu vděčíme mikroorganismům - konkrétněji velké skupině kvasinek patřících k druhu Saccharomyces cerevisiae a Saccharomyces bayanus. Používá se ve vinařském průmyslu, speciálně vybrané a vylepšené v laboratořích, jemné vinné kvasnice se dělí na řadu druhů v závislosti na preferencích substrátu (druh ovoce, koncentrace cukru), rychlost a efektivita výroby. Kvasinky jsou…
Získání vína z ovocného moštu vděčíme mikroorganismům - konkrétněji velké skupině kvasinek patřících k druhu Saccharomyces cerevisiae a Saccharomyces bayanus. Používá se ve vinařském průmyslu, speciálně vybrané a vylepšené v laboratořích, jemné vinné kvasnice se dělí na řadu druhů v závislosti na preferencích substrátu (druh ovoce, koncentrace cukru), rychlost a efektivita výroby. Kvasinky jsou nabízeny ve formě suspenze ve speciální ochranné kapalině.