Recenze Kronika zániku Evropy 1984 - 2054 - Vlastimil Vondruška (2019) [E-kniha]

Román vypráví o osudech rodiny Wagnerů, která prožívá postupný úpadek evropské civilizace. Kniha je rozdělena na dvě části. První díl nazvaný Jak to celé začalo popisuje léta 1984 – 2019 a vychází z reálného vývoje Čech a Evropy. Druhý díl Jak by to celé mohlo skončit modeluje formou utopie jeden z možných vývojů společnosti po roce 2020, který by mohl vést až k zániku evropské civilizace.

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 68 recenzí pomocí Seznam AI

Kniha nabízí poutavé a podnětné čtení s dobře vykreslenou minulostí a možnými budoucnostmi. Čtenáři oceňují její čtivost a realistický popis, ale někteří kritizují jednostranné názory a rozvláčné pasáže. Pro ty, kteří se zajímají o historii a možné scénáře budoucnosti, může být kniha cenným zdrojem informací a zamyšlení.

• Poutavý a čtivý styl psaní
  • Dobře vykreslená minulost i možné budoucnosti
  • Realistický popis současnosti a historických událostí
  • Zajímavé a podnětné varování před možnými hrozbami
  • Silné a přesvědčivé vyprávění
  • Některé partie jsou zbytečně rozvláčné
  • Nereálný vývoj zaměřený proti muslimům bez zohlednění širšího kontextu
  • Dlouhé pasáže s opakujícími se informacemi
  • Jednostranné a štváčské názory
  • Velký rozsah knihy může být pro některé čtenáře obtížný

rommatuska26. června 2025

Skvělé a hlavně poučné!!

ragasova.i13. února 2024

Tuto knihu jsem si koupila na doporučení a vůbec toho nelituje. Je čtivá a super.

Manager.erion30. ledna 2024

Zajímavá vize naší budoucnosti, která rozhodně není korektní...

Žádné jsem neobjevil

Zajímavě pojaté dílo našeho předního spisovatele historických románů a epopejí, které tentokrát míří na současnost a budoucnost. Vřele doporučuji všem!

mirka.botkova30. ledna 2024

Super kniha od skvělého autora

Mohu jen doporučit

jaroslavarozmanova2. ledna 2024

Výborná vazba. Knihu teprve čtu, velmi čtivá. Jsou tam uvedeny i důležité datumové informace co se ve světě událo od roku 1989.

Eva9. září 2023

Fantastické, čtivé a chvílemi dechberoucí čtení. První část jsem již prožila (jsem vrstevnice spisovatele), druhou čás bych zažít nechtěla . Úžasná kniha

Registrovaný uživatel2. února 2023

Kniha je velmi poutavě napsána, včetně mrazivé vize budoucnosti. Přečetl jsem jedním dechem. Všude dporučuji!

Určitě se poohlédnu po dalších knihach Vlastimila Vondrušky. V poslední době romány Neviditení a Kronika zániku Evropy, považuji u nás za to nejlepší, co se ke mě dostalo.

Registrovaný uživatel8. ledna 2023

Dost sra*ka. Politická agitka pro zlodědka Zemana a jeho strašení černejma. Knížka čerpající ze strachu a rozdělení naší společnosti. Autor je proruSSácký, proti Havlovi a vymejšlý nesmyslnou budoucnost Evropy na základě autorově jednostranně chápané minulosti Evropy optikou proruSSáckého autora. Nevyvážené politické názory páně Vondrušky kapají z každé strany. Takže pro deZZoláty na přečtení dobrý, jinak sra*ka.

Richard9. února 2022

Výborná knížka logicky popisující skutečný stav věcí. Velmi pěkně se to čte, kdo má jen trochu chuť nahlédnout jak by to mohlo v Evropě dopadnout za cca 30-40 let, tak jednoznačně doporučuji. Bohužel je škoda, že knihu pravděpodobně nebudou číst Ti, kteří rozhodují o současném a budoucím dění v Evropě.

Možná někdy od r. 2035 trochu “přitažené za vlasy”, ale to na čtivosti nic nemění.

Registrovaný uživatel30. ledna 2022

Pěkná blbost.

Registrovaný uživatel16. ledna 2022

Úžasný koupiia jsem ji dětem. Ja jsm ji četla půjčenou z knihovny

Registrovaný uživatel13. prosince 2021

Dosud nepřečtené, mám to jako dárek.

Registrovaný uživatel29. listopadu 2021

Doporučila známá. Koupila jsem jako dárek k Vánocům.

Registrovaný uživatel26. listopadu 2021

Pan Vlastimil Vondruška je: 1. Národní buditel a vlastenec 2. Nepodléhá západoevropskému a americkému vlivu 3. Je to můj kandidát na prezidenta

Registrovaný uživatel25. listopadu 2021

Velmi zajímavá publikace našeho předního historika a spisovatele.

Doporučuji přečíst a zamyslet se.

Registrovaný uživatel28. října 2021

dobře psané, čtivé, provokující

neshledala jsem, nelze zachytit vše

doporučuji věnovat knize čas

Registrovaný uživatel15. října 2021

Mám ráda knihy pana Vondrušky .

Já se roku 2058 nedožiji ale myslím že to skončí jak pan Vondruška napsal.

Registrovaný uživatel12. září 2021

Léta kolem r. 1989 - 2000 jsou popsány velmi pravdivě.

Popis let 2030 - 2045 plní čtenáře hrůzou, i když může být bohužel také pravdivý.

Každý by si měl knihu přečíst.

Registrovaný uživatel10. září 2021

Tento produkt jsem si vybrala ze zvědavosti. Vyniká svou autentičností a objektivitou. Děj je velmi zajímavý a napínavý. Využívám každé chvíle a vždy se těším na další vývoj životních příběhů románových postav.

Zápory jsem zatím neshledala.

Vřele doporučuji všem, kteří se zajímají o literaturu faktů.

Registrovaný uživatel30. srpna 2021

Velice čtivé