Kotel Recenze Kovarson Gekon Combi 25

Recenze Kovarson Gekon Combi 25

Automatický ocelový kotel Gekon na hnědé uhlí a dřevěné pelety s automatickým řízením a minimálními nároky na obsluhu je určen k ekologickému a úspornému vytápění rodinných domů. Používá se i pro ohřev teplé vody a plní parametry ekodesignu. Kotel spaluje hnědé uhlí ořech 2 a dřevěné pelety s vysokou účinností až 95 % a splňuje nejpřísnější emisní třídu číslo 5. Vlivem řízeného spalování…

1 recenze

Dana Riegerová6. října 2022

kotel máme již několik let, jeho cena sice stoupla, ale kotel je dobrý, jsme s ním spokojeni. Do násypky se vejde kolem 20 (10kg ) kýblů uhlí a když jsou silnější mrazy, tak vydržíme týden nepřikládat. Rošt na peletky, jsme zatím nevyzkoušely, protože jsou strašně drahé.

2x praskl šroub u šneku, byl tam zřejmě větší kousek uhlí. To se stalo první a druhý rok, jinak zatím je vše v pořádku již 3 tím rokem. Nádržka na popel se zdá malá, musíme vyprazdňovat každý den, nebo každý druhý den, záleží jaké je počasí. Popel padá i za nádržku. Držák nádržky na popel nebyl a chyběl nějaký menší pohrabáč na čištění, různých mezer, v příslušenství byl pouze velký, který se tam nevejde.

doporučuji, kotel není zas tak obrovský a nemusíte přikládat každý den,