Světová, rok vydání 2021, počet stran 224, čeština, pevná / vázanáPomocí kuchařky si sestavíte jídelníček nebo plán na vaření pro celou rodinu tak, aby byla vaše strava pestrá a opravdu vyvážená. Kniha je rozdělena do 4 kapitol.
Informace o Jak jíme zdravě na jaře: Průvodce zdravým jarem s 90 sezónními recepty - Nakladatelství Fitrecepty (2021, pevná)
Popis
Pomocí kuchařky si sestavíte jídelníček nebo plán na vaření pro celou rodinu tak, aby byla vaše strava pestrá a opravdu vyvážená. Kniha je rozdělena do 4 kapitol. Nejprve vás inspirujeme Zdravými snídaněmi s vejci v hlavní roli. Co takhle oblíbená vejce Benedikt jako z moderního bistra? Nebo se konečně naučíte, jak správně udělat nadýchanou omeletu? Nalákáme vás na variantu s tvarohem a uzeným lososem, nebo už sníte o prvním jarním křehkém chřestu?
Přineseme tipy na výtečná Hlavní jídla, po kterých si nebudete muset jít okamžitě lehnout. Základem našich jarních receptů je kvalitní libové maso. Potěšíme milovníky řízků, kuřecích křidélek a možná najdete odvahu vyzkoušet sezónní mladé jehněčí. Nebo vás osloví spíše lehký pstruh s pečenou mrkví a tahini?
Kapitola Jarní odlehčení je plná lahodných receptů na polévky, originální saláty, smoothies i šťávy. Pokud toužíte vychutnat si jaro, nesmíte vynechat špenátovou polévku se zastřenými vejci. Saláty září všemi barvami a slibujeme, že vás jejich hravost bude bavit! Už jste vyzkoušeli nakládané ředkvičky?
A nechybí ani sladká tečka na konec. Dezerty bez výčitek si užijete v kapitole Bezlepkové svačiny. Absolutní královnou této kapitoly je mandlovopomerančová bábovka, směle jí však konkuruje rybízový triffle s tvarohem. Děti si zamilují rýžový pudink s višněmi.