Informace o Grappa Di Moscato Bertagnolli 40% 0,7 l
Popis
Grappa di Moscato Bertagnolli 0,7 l. Pro výrobu této grappy jsou používány hrozny Žlutého muškátu, které jsou pěstovány v oblasti Trenta. Díky unikátnímu osobitému klonu a mimořádným klimatickým podmínkám jsou aromatické komponenty této odrůdy odlišné od hroznů muškátu pěstovaných v jiných italských regionech. Nezkvašené vinné výlisky (pomace) jsou uloženy do malých tanků, kam jsou přidány kvasnice, aby přeměnily cukr na alkohol. Fermentace trvá 15–20 dnů. K následné destilaci používá Destilerie Bertagnolli 6 parních nespojených destilačních zařízení obsahujících vodní lázeň, která mají kapacitu minimálně 10 hl. Vhodná teplota pro servírování je 12–14 °C, v létě i nižší. Obsah alkoholu 40%.