Recenze Eva Romanová: Vzpomínky - Gillian Oliverová (2021, pevná)

Recenze Eva Romanová: Vzpomínky - Gillian Oliverová (2021, pevná)

Eva Romanová spolu se svým bratrem Pavlem tvořila náš nejslavnější krasobruslařský pár. Sourozenci Romanovi soutěžili v tancích na ledě, čtyřikrát se stali mistry světa a dvakrát získali zlatou medaili na mistrovství Evropy. Když v první polovině 60. let 20.

h.kulova12. dubna 2024

mé dětství, společné večery u černobílé televize a obdiv . Krásné čtení, děkuji.

Registrovaný uživatel3. ledna 2023

Velmi příjemný jazyk vyprávění

Registrovaný uživatel6. října 2021

Byl to dárek pro maminku. Knížku přečetla jedním dechem. Takže moc hezké čtení.

Registrovaný uživatel23. července 2021

Miluji krasobruslení

Zajímava knízka

Registrovaný uživatel15. června 2021

velice čtivá, zajímavá, některé informace byly velice překvapivé

Registrovaný uživatel30. května 2021

Pěkná kniha, dověděla jsem se o Evě a Pavlovi víc, než bylo známo. Měla jsem je velice ráda a překvapilo mě, čím vším se Eva zabývala.

Pěkná kniha, stojí za přečtení.

Registrovaný uživatel28. května 2021

Čtivá a zajímavá kniha o našich mistrech světa v krasobruslení v letech 1962-1965 stále nepřekonaných. Veliká škoda Pavla, který zemřel v 29 letech při dopravní nehodě. Eva pak začínala v několika pracovních profesích a hodně se napracovala, střídala země a kontinenty pobytu a to také není lehké. Má můj veliký obdiv.

Registrovaný uživatel14. května 2021

Připomenutí a popsání doby velkých úspěchu sourozenců Romanovych

Mírně zkreslený popis dřívější doby.

Protože fandím sportu, ráda jsem se vrátila do časů velkých úspěchů Romanovych

Registrovaný uživatel27. dubna 2021

Naprosto lidskou přirozenou řečí podáno vyprávění člověka, který od 5 let tvrdě na sobě pracovala bez reptání na podmínky ,které by dnešní mládež neakceptovala. Ale dřina se vyplatila . Čtyřnásobná mistryně světa - poprvé v 16 letech udělala se svým bratrem v naprosto primitivních podmínkách vynikající jméno Československé republice. Doma je národ nazýval "naše děti". Poté následuje život, který by dal na další romány a vše v klidu bez afektů, předvádění se nebo, dnes běžnou, honbou za publicitou. A dnes 75. letá vdova na Anglickém venkově žije svůj zajímavý a přitom jednoduchý život se zájmy, které ji dělají denní radosti. Je mi jen líto, že v záplavě moderních bavičů, či nedoučených politiků a celebrit deroucích se stále k popularitě, kteří jsou předmětem diskusí a sporů při navrhování na státní vyznamenání si nikdo nevzpomene na člověka ,který byl milován celým národem a který se svým zásadám a pravdivosti v životě nikdy nezpronevěřil! Přitom je to stále vlastenka milující svoji domovinu.

Někdy velmi zjednodušující vyprávění velezajímavých skutečností a situací.

Kniha, kterou čte člověk jedním dechem a na konci lituje, že je tak stručná.

Registrovaný uživatel25. dubna 2021

Popis jak dosáhnout vrcholu.

Registrovaný uživatel11. dubna 2021

Velmi zajímavá kniha vzpomínek na sourozence Romanovi od jejich začátků až po ukončení kariéry v revue.

Doporučuji všem kteří se zajímají o krasobruslení a zajímavé životní příběhy. To vše je v této knize..