Recenze Destila DPL 18 A-H

Plynový kotel Destila DPL je kotel stacionární, ocelový, konstruovaný pro samotížnou i nucenou regulaci topné vody. Je zdrojem tepla pro ústřední a etážové vytápění. Vyrábí se v moderním provedení Automatic s bezplamínkovým úsporným provozem. Plynový teplovodní kotel slouží také pro ohřev užitkové vody pomocí přídavného zásobníkového ohřívače vytápěného vodou z kotle.

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 12 recenzí pomocí Seznam AI

Kotel Destila DPL 18 A-H je hodnocen jako spolehlivý a trvanlivý produkt s dlouhou životností. Uživatelé oceňují jednoduchou výměnu za starší modely a dostupný servis. Některé recenze však upozorňují na slabší termoizolaci a hlučnost spalování, což může ovlivnit komfort užívání.

• Dlouhodobá spolehlivost a výdrž
  • Jednoduchá výměna za starší modely Destila
  • Funguje bez nutnosti vložkovat komín
  • Subtilní rozměry a malý obsah vody v kotlovém tělese
  • Dostupný servis
  • Chybí návod na obsluhu
  • Slabší termoizolace kotle
  • Větší hlučnost spalování
  • Místo původní jednotky osazena italská náhrada
  • Jedna recenze zmiňuje nesprávné vývody na topení

tonda.grossmann17. února 2026

Kotel vykazuje vysokou kvalitu.

Mohu vřele doporučit

Registrovaný uživatel12. února 2025

Jednoduchý atmosferický kotel bez nutnosti vložkovat komín. Poměrně subtilní rozměry. Malý obsah vody v kotlovém tělese. Český výrobek. Dostupný servis.

Místo jednotky v technickém popisu honyewel osazen italskou ? náhradou. Slabší termoizolace kotle, větší hlučnost spalování.

Poměr cena výkon uspokojivý.

Registrovaný uživatel29. srpna 2024

Doufám že bude stejně kvalitní

Chybí návod na obsluhu nového kotle

Josef27. prosince 2023

Mám dobré zkušenosti s tímto kotlem.

Registrovaný uživatel23. listopadu 2023

Jedině tento produk šel nejlépe připojit mé k topné soustavě. Je jako samotížka tak není potřeba čerpadlo. Produkt používám jenom v nzimním období.

Velmi výkonný plynový kotel.

Registrovaný uživatel30. července 2021

puvodni kotel r ok 1995 jedna oprava za 600 kč

Registrovaný uživatel20. července 2021

Je pravé léto 2021.Kotel jsem koupil nedávno,tak nevím,proč po mne chcete hodnocení kotle. Zeptejte se mne po topné sezoně,pak mohu hodnotit. Je to ale předražené. S díky Krchňavý J.

Registrovaný uživatel9. června 2021

Provozuji starší typ (r.v. 1994) tohoto kotle bez větších problémů. Nový jsem kupoval jako rezervu z důvodu bezproblémové výměny s ohledem na stejné rozteče přírub na topné potrubí.

Registrovaný uživatel5. dubna 2021

Protože jsme měli tentýž typ /Ocelot/, ale už ve stáří 25 let. Celou dobu pracoval bez problémů. Kotel používáme celou topnou sezonu denně.

Nezjistil jsem žádné nedostatky.

Registrovaný uživatel23. ledna 2021

Kotel nešel vyměnit, poslali nám s jinými vývody na topení než jsme objednali

Doufáme ,že nám ho v brzké době vymění ,zima zatím není na ústupu

Registrovaný uživatel29. prosince 2020

Jednoduchá výměna za původní destilu 18

Původní destila z roku 1996 byla lepší propracovaná. Měla navíc jímku na termostat a tlačítko na reset poruchy hned nahoře. Jsou to jenom detaily které nemají na funkci vliv

Registrovaný uživatel4. listopadu 2020

S kotlem jsme velmi spokojeni. Náš starý kotel byl také od firmy Destila.Pro nás to byla ověřená kvalita. Vydržel dlouhé roky a byl spolehlivý.