Recenze Chemie na talíři - Ondřej Dvořák (2021, pevná)

Recenze Chemie na talíři - Ondřej Dvořák (2021, pevná)

„Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem dostanete ještě obrovské množství překvapivých, zábavných, zajímavých a fundovaných informací o tom, jaké chemické a fyzikální procesy jsou odpovědné za středně propečený hovězí…
Porovnat ceny 339 Kč

Registrovaný uživatel23. července 2022

Kniha je dokonalým přehledem dějů, kterými se zabývá,není lepší.

Pokud čitatel nemá alespoň středoškolské vzdělání z chemie , což mám, vzorce chemických sloučenin ho zahlcují. Já jsem jich už bohužel spoustu zapomněla a docela mi to bylo líto . Pasáže o mase, rybách, krvi apod. byly ale strhující. Jsem ráda, že jsem knihu přeluštila, ale podruhé se k ní asi nevrátím.Ony zmíněné pasáže jsem vyslechla ve vysílání pořadu Meteor a velmi mne oslovlly.

Registrovaný uživatel13. února 2022

dárek

zajímavé informace

Registrovaný uživatel16. ledna 2022

Je to opravdu skvělá chemie a ne vaření

Super, doporučeno všem zájemcům o chemii

Registrovaný uživatel2. ledna 2022

slyšela jsem úryvky v Meteoru a zaujaly mě

jsem teprve na 20 straně

Registrovaný uživatel2. ledna 2022

Knihu jsem si koupil na základě četby z ní v rozhlasovém pořadu "Meteor". Jak poslech, tak i vlastní čtení mě velice zaujalo hlavně díky přehlednému vysvětlení používání potravin z hlediska chemie.

Jsem s její četbou velice spokojen.

Registrovaný uživatel21. prosince 2021

Knížku jsem vybrala pro moji velmi dobrou známou, dostane ji na vánoce, takže zatím nevím jak se ji bude líbit. Já jsem do ni nahlédla a myslím si, že může být v mnohém poučná.