Plechovka, 15 kcal, objem 0,33 lPřestože základní surovina připomíná houbu, nejedná se o houbu v pravém slova smyslu, přesněji řečeno jde o speciálně vyšlechtěnou mikrobiální kulturu, která je zodpovědná za celý fermentační proces. Pro základ kombuchy zvolili zelený čaj, který není jen zdrojem kofeinu, ale také katechinů.
Přestože základní surovina připomíná houbu, nejedná se o houbu v pravém slova smyslu, přesněji řečeno jde o speciálně vyšlechtěnou mikrobiální kulturu, která je zodpovědná za celý fermentační proces. Pro základ kombuchy zvolili zelený čaj, který není jen zdrojem kofeinu, ale také katechinů. Fermentací se navíc zvyšuje antioxidační účinek obsažených látek oproti běžnému čaji. Zelený čaj výborný základ pro kombuchu, protože se tím ještě násobí jeho vliv na zvýšení energie.
Proto se po vypití budete cítit plní elánu. Přestože je k výrobě kombuchy zapotřebí cukr, jeho množství je natolik malé, že jej lze označit za nízkokalorický nápoj. Nepasterizovaná a nefiltrovaná Kombucha je sama o sobě produktem mnoha významných látek a probiotických kultur. Aby si tyto látky zachovala, kombuchu se dále nepasterizuje ani nefiltruje. Díky tomu si může vysloužit označení RAW a jako takovou je zapotřebí kombuchu uchovávat v lednici, aby nedošlo k jejímu znehodnocení.
Podmanivá chuť jasmínu doplněná lehkými tóny zeleného čaje s jemnou kyselinkou a trochou osvěžující svíravosti je typická právě pro většinu kvalitních zelených čajů.