Recenze Biblické příběhy pro nevěřící děti - Martin Vopěnka

Recenze Biblické příběhy pro nevěřící děti - Martin Vopěnka

Jak máme hájit evropskou civilizaci, když neznáme její kořeny? Jak máme hájit svou identitu, když ani nevíme, z čeho vyrostlo evropské myšlení? Tato srozumitelná naučná kniha nám v tom může pomoci. Nečekejte jen zjednodušenou literární podobu biblických příběhů, jak ji známe třeba od Ivana Olbrachta. Vopěnka přistupuje k odkazu Bible, tedy Starého i Nového zákona, moderně. A také didaktičtěji.

Registrovaný uživatel8. března 2021

Kniha mě oslovila, protože klasická Bible je velmi těžce stravitelná četba i pro někoho, kdo čte hodně. Autor příběhy zjednodušil a podal je velmi srozumitelně - navíc s "přidanou hodnotou", tj. občasnými odkazy na současnou moderní dobu. Souhlasím s anotací na tuto knížku, kde se píše, že alespoň stručná znalost obsahu Bible patří určitě k základním znalostem v rámci všeobecného přehledu. Proto jsem za tuto knihu ráda a autorovi děkuji :-)

Zápory jsem nenašla - líbilo se mi (kromě obsahu) i vtipné grafické zpracování, které se ke stylu psaní autora hodilo.

Super knížka - není co dodat ...