Recenze Belis Eco-Ceramic hrnec

Nádobí Eco-ceramic je unikátní zejména díky svému dokonalém povrchu „Symbio“. „Symbio“ je povrchem, který byl po dlouhá léta vyvíjen špičkovým technickým týmem firmy BELIS. Při jeho vývoji se vycházelo z bohatých zkušeností s výrobou kvalitního nádobí a moderních trendů v oblasti současné gastronomie. Povrch Symbio v sobě snoubí ty nejlepší vlastnosti keramického a smaltovaného povrchu: běžným…

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 17 recenzí pomocí Seznam AI

Hrnec Belis Eco-Ceramic má atraktivní design a většina uživatelů si chválí jeho funkčnost při vaření. Materiál však není tak odolný, jak výrobce uvádí, a u některých kusů se objevují konstrukční nedostatky. Pro běžné vaření může být vhodný, ale pro náročnější použití je třeba zvážit i jiné varianty.

• Hezký design a vzhled
  • Dobře se v něm vaří a nepřipaluje se
  • Kvalitní materiál pro zdravé vaření
  • Skleněná poklice nepálí
  • Vhodný pro indukční varné desky
  • Použitý smalt není dostatečně odolný a může se obrousit
  • Uchycení držadel je nepevné a viklá se
  • Poklice má u některých variant menší průměr než by bylo ideální
  • Hrnec byl dodán bez deklarovaného vzoru

jiritemjak2615. května 2026

-skvěle funguje s indukční var. deskou (okamžitá reakce) -disigner/disain a detail je překvapivě lepší než na obrázku -materiál nádobí se jeví tak, že není ošizené a může dlouho sloužit -Cena vs. kvalita = za mě 98% a to z důvodu že nemám odzkoušeno používání i v troubě.

Určitě doporučuji zakoupit celou 11 dílnou sadu tohoto nádobí ( ECO-CERAMIC | BELIS 3 029,00 Kč) protože i z hlediska zdraví je použití materiálu v TOP kvalitě. Nemusíte se bát že do těla skrze jídlo s toho nádobí jíte za chemii jako třeba více hrozí u Tefalu a tomu podobných materiálů. ZAMĚ A TU CENU - TOP 10/10

Uživatelský obrázek č. 1
evikbrozova9. prosince 2025

Kvalitou mi připomíná klasické smaltované nádobí značky SFINX. Uvidím jak dlouho vydrží...

Ludmila Tomášková Podlipansko21. října 2025

Vynikajici i bezpecny

Varianta 18 cm
n.durisova6. ledna 2025

Hrniec má poklicu s menším priemerom než by bolo ideálne.

Registrovaný uživatel21. prosince 2024

kvalitní české nádobí, skvělý materiál pro zdravé vaření

kvalita , spokojenost, jiné nádobí v poslední době ani nekupuji

dagmar.plskova12. prosince 2024

mam s hrncami tejto serie uz skusenosti som spokojna

milansalovsky10. července 2024

kvalita tradice dobře vypadá a skvěle se v něm vaří

rkk22. února 2024

Je bytelný, skleněná poklice perfektní. Používám denně.

Neshledávám žádné zápory.

Mám hrnců této značky víc, koupila jsem je už dříve ani nevím kde. Moje zkušenosti s nimi jsou jen ty nejlepší.

Registrovaný uživatel18. ledna 2024

Vzhledově velmi hezké smaltované nádobí. Skleněná poklička s úchytem nepálí. Nádobí používám cenně.

Jsem s nádobím spokojená.

Registrovaný uživatel20. února 2023

Lehký ,vzhledově hezký, potraviny jsou rychle uvařené.

Doporučuji, jsem spokojená ,nádobí používám denně

Registrovaný uživatel20. ledna 2023

Super. Doplnili jsem sadu o průměr 20cm. Používáme sadu už 1 rok, zatím spokojenost.

Registrovaný uživatel3. října 2022

nepřipaluje se ,výborně se v něm vaří

Registrovaný uživatel2. května 2022

Jediný e-shop, který nabízí tento hrnec se vzorem

Hrnec byl dodán bez vzoru.

Popisy a vyobrazení mnou zakoupených hrnců neodpovídají dodanému zboží.

Registrovaný uživatel3. dubna 2022

Je nejen praktický, ale i hezký

Registrovaný uživatel24. ledna 2022

Supr hrnec.

Krásný design

Registrovaný uživatel22. listopadu 2021

Spokojenost nade vše vaří se v něm výborně.

Zatím jsem nic nezhledslao

Můžu doporučit. Dodnocení výborné

Registrovaný uživatel7. února 2021

- hezký design

- použitý smalt není dostatečně odolný - vzhledem k nižší tloušťce smaltu se obsah snáze připaluje - ne příliš dobře řešené uchycení držadel

Hledal jsem smaltovaný hrnec od českého výrobce a tento se mi designově líbil nejvíc. Nejde ovšem o klasický smalt, ale speciální povrch Symbio, který je kombinací smaltovaného a keramického povrchu. Výrobce uvádí, že je "běžným užíváním nezničitelný", což ovšem neodpovídá realitě. Tloušťka plechu je pouze 1,2 mm - díky tomu je sice hrnec lehčí než tradiční smalťáky, ale obsah se mnohem snáze připálí. I při jemném čištění to pak způsobuje postupné obroušení (a následné zabarvení) povrchu na dně - ten je pak drsnější a přilnavější... Kovová ucha jsou pěkná, ale uchycená bez podložek (kov na kov) a kvůli tomu se lehce viklají (je potřeba čas od času dotahovat šroubky, ale stejně nikdy nesedí na sto procent). Tento výrobek tedy silně nedoporučuji - místo něj doporučuji pořídit nějaký ze série Gold, v té jsou hrnce očividně potaženy klasickým (modrým) smaltem a zároveň mají silnější plech (2mm). Postupně jimi nahrazuji ty z řady Eco Ceramic a nemůžu jim zatím nic vytknout (tedy kromě obstarožního designu, obzvláště u poklic - ty jsem si nicméně nahradil skleněnými poklicemi z řady Eco Ceramic :)