Kotel Recenze Atmos AC 25 S

Recenze Atmos AC 25 S

Zplynovací kotel na hnědouhelné brikety s odtahovým ventilátorem a s chladící smyčkou. Zplynovací kotel na černé uhlí je konstruován pro spalování černého uhlí a dřeva na principu generátorového zplynování s použitím odtahového ventilátoru (S), který odsává spaliny z kotle. Kotel AC 25 S je zařazen do programu Kotlíková dotace. .

Registrovaný uživatel25. října 2025

Tento kotel provozuji od září 2025 a jsem velmi spokojený.

Při výměně kotle jej doporučuji.

marekhorcicka19. června 2024

Zatím spokojenost.

Registrovaný uživatel14. června 2022

Podle mě je to zatím jediný univerzální kotel od Atmosu. Lze používat klidně celou sezónu i čistě jen na dřevo - účinnost tohoto kotle je při spalování čistě jen dřeva velmi podobná těm určeným výhradně na dřevo. Tady ale máte možnost spalovat v případě potřeby i uhlí a uhelné případně dřevěné brikety. Pokud je pořádně roztopen, zvládne spalovat i piliny. Geniálně jednoduchý a přitom funkční kotel. Žádná elektronika (jen 2 termostataty a ventilátor). Jednoduchá údržba. Uvnitř má minimum šamotu. Masivní ocel. Odtahový ventilátor (ne tlačný).

Nutnost přiložit alespoň 1x za 2 hodiny (dřevo), ale to je dáno fyzikou a velikostí náspiky.To není nedokonalost výrobku. Asi bych ocenil možnost regulace tahu odtahového ventilátoru. Cena kotle dramaticky stoupá.

Provozujeme ve dvou objektech. Jednoznačně doporučuji.