Hladká, cizrnová, bezlepková, hmotnost 250 gCizrnová mouka je vhodná pouze pro všestranné tepelné zpracování. Je vhodná pro sladké i slané pečení, na zahušťování polévek a omáček, pro přípravu placek (italská cecina, indická pudla besan), smíchaná s vodou vytváří těstíčko na obalování, pro přípravu noků a knedlíků.
Cizrnová mouka je vhodná pouze pro všestranné tepelné zpracování. Je vhodná pro sladké i slané pečení, na zahušťování polévek a omáček, pro přípravu placek (italská cecina, indická pudla besan), smíchaná s vodou vytváří těstíčko na obalování, pro přípravu noků a knedlíků.
Mouka z cizrny chuťově připomíná oříšky. Při pečení a vaření ji lze používat bez předchozí úpravy. Při přípravě nepečených dezertů je možné ji nasucho orestovat, než zezlátne a začne příjemně vonět. V indické kuchyni se často restuje dozlatova a poté míchá s přepuštěným máslem, cukrem a kořením.