Hodně receptů
Chci ji vrátit

Hodně receptů
Nepoužitelná
Chci ji vrátit
Přehledné a výborné recepty, doporučuji.
Prosím, kdo si chce ušetřit nervy a neplýtvat surovinama, vyprdněte se na tuto knížku. Vařím celý život a nemyslím si že jsem nějak neschopná, a snažím se vždy dodržovat recepty na maximum, ale zkoušela jsem z tého knížky asi 5 receptů a všechny dopadly katastrofálně.
Za prvé, jen asi 1/4 fotek v této knížce jsou pravdivé, a to většinou u věcí co fakt nejdou udělat jinak, jako například ryba s chřestem nebo podobně. U většiny receptů jídlo vypadá ve výsledku uplně jinak i když děláte vše přesně podle návodu. Nechápu, proč tam tyhle lživé fotky dávají.
Další věc je že to jídlo je často hodně nepovedené (což je asi důvod lživých fotek) - když jsem zkusila borůvkové muffiny, které na fotce byli krásně nadýchané, tak mi z nich ve výsledku vznikly spíše placaté palačinky, které ani nechutnaly dobře. Zkoušela jsem pak třeba zeleninové quiche které tak vypadalo úplně jinak a ani nebylo moc dobré. Takže po 5 receptu mě motivace vařit opustila (zejména protože spousta surovin které v receptech jsou nejsou úplně nejlevnější) a knihu raději budu používat jako podstavec nebo něco.
Upřímně nevěřím že autor si fakt ty věci zkusil uvařit sám, a pokud jo, tak vědomě těma fotkama a výsledkem zalhal. Low carb dietu držím nějakou dobu a vařit také umím, nemyslím si že chyba byla mnou (uznala bych kdyby tomu tak bylo, zkoušela jsem před měsícem dumplings a to dopadlo strašně a to receptem nebylo :D)
Málo klasických obyčejných jídel, mořský ďas či talápie nejsou potraviny které bychom na vesnici používali
Hodně receptů, pěkné fotografie
Drahé a některé málo dostupné suroviny
Kniha měla hezké recenze. Má hezké grafické zpracování. Často si v knize listuji, ale ještě jsem z ní nic neuvařila.
Myslím, že by v knize mohly být i nějaké omáčky. Mohlo by tam být i víc slaných věcí a různé nápady na slané pohoštění. Krásné recepty se zeleninovými nudlemi, ale když nemá člověk zase na to ten přístroj... A některé recepty jsou zbytečně rádoby exotické.
Kniha se mi celkově líbí, zatím ale vařím to, co už jsem se naučila jinde.
Kniha je po všech stránkách úžasná.
Naprosto úžasná kniha plná receptu pro české potraviny. Nejkrásnější co jsem kdy viděla.
velmi inspirativní recepty, pěkné fotky
některé ingredience vůbec neznám :-)
Jednoduché recepty z dostupných surovin. Velice chutné.