Černý rybíz, hmotnost 45 gMrazem sušený černý rybíz má vysoký obsah vlákniny a manganu, který přispívá k běžnému energetickému metabolismu, normálnímu stavu kostí, tvorbě pojivových tkání a k ochraně buněk před oxidativním stresem. Je výborným zdrojem vitamínu C a chromu, který má vliv na metabolismus makroživin a normalizuje hladinu glukózy v krvi.
Mrazem sušený černý rybíz má vysoký obsah vlákniny a manganu, který přispívá k běžnému energetickému metabolismu, normálnímu stavu kostí, tvorbě pojivových tkání a k ochraně buněk před oxidativním stresem. Je výborným zdrojem vitamínu C a chromu, který má vliv na metabolismus makroživin a normalizuje hladinu glukózy v krvi.
Sušení mrazem neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamínů, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce.