Recenze Svítící děti: Závislost na moderních technologiích a jak se jí zbavit - Kardaras Nicholas (2021, brožovaná)

V knize Svítící děti dětský klinický psycholog Dr. Nicholas Kardaras zkoumá, jak technologie – přesněji řečeno obrazovka se vší její zářící všudypřítomností – zasáhla mozky celé generace dětí. Výzkum mozkových skenů ukazuje, že stimulující zářící obrazovky aktivují dopamin v mozku podobně jako sex. A každým dnem vyšší hromádka klinického výzkumu dává do souvislosti právě obrazovky s poruchami,…

3 recenze

helena.fanturova18. března 2024

Velmi mě to zajímá, pracuji s předškolními dětmi a vidím , jak je tablety a mobily brzdí v vývoji, rychle se stanou závislými a např. řeč se nerozvíjí, mají málo pohybu, stagnuje motorika a mnoho dalšího.

Doporučuji hlavně rodičům i starším dětem - ti ale spíše dnes nečtou.

Kristýna11. ledna 2024

zajímalo mě téma

skvělá kniha, kterou by měl přečíst asi každý, je psaná populárně-naučným způsobem dost děsivá, shrnuje testy, které byly provedeny za posledních 30 let přestože se týká především US, platná je obecně