V poslední době spolu s knihou Šikmý kostel, nejlepší !!!
![Recenze Sudetský dům III - Štěpán Javůrek (2024) [E-kniha] Kniha Recenze Sudetský dům III - Štěpán Javůrek (2024) [E-kniha]](/img/image-placeholder.png)
Kniha je podle recenzí velmi čtivá a poutavá, věrně zobrazuje historické události a regionální specifika. Autorovo zpracování lidských osudů a postav je chváleno, stejně jako kvalita jazyka. Pro čtenáře hledající hluboké a smysluplné čtení je tato kniha vhodnou volbou.
V poslední době spolu s knihou Šikmý kostel, nejlepší !!!
Kniha se mi velice líbila.
Krásná čeština, zajímavé ale hodně smutné téma z naší historie, dobře vykreslené postavy.
Zajímavé čtení, na osobním příběhu ukázána hrůza té doby, vede k zamyšlení
Jsem také z pohraničí - SUDET
Doba promítnutá do osudu několika rodin. Mladí by měli znát s čím se museli potýkat lidé na konci války a následně v poválečné euforii nově utvářených vztahů
Velmi hezký napsané
Třetí díl super
Celá trilogie je psaná velmi poutavou formou. Hezké je i vykreslení postav. Moc dobře se mi četla.
Žádné zápory jsem nenašel.
Skvěle napsaná trilogie. Už jsem ji k přečtení doporučil svým kamarádům.
Za tento spisovatelský počin gratuluji autorovi třídílného románu panu Javůrkovi.
velmi čtivá a zajímavá kniha.Fandím panu spisovateli a přeji do další práce mnoho nových námětů a nápadů.Těším se na další jeho knížky.
Věrné zobrazení situace v trochu opomíjené regionu
Velmi poutave cteni. Vystihuje pravdive dobu.
přečetla jsem i I. a II je to nejen vynikající doklad historie ,ale lidské osudy v něm probíhající jsou popsány s úžasnou pravdivostí a citem. Dobu v díle II. a III jsem sama prožila .
popis je pravdivý a vypovídá o době v které se odehrává
po přečtení I.dílu jsem nemohla ani usnout a v noci jsem to prožívala ve snu.Tato doba by neměla být nikdy zapomenuta.
Četla jsem i román Chaloupky,který mne také nachnul. Autor by měl pokračovat a měli by se s jeho díly seznámit hlavně Ti co tuto dobu nezažili.
Výborná trilogie,mám i předeslé díly,autor zajímavým způsobem popsal život od roku 1945-1968,v době odsunu soužití s němci v pohraničí.Výborné čtení.
zajímavé čtení.
Dobře napsaná kniha .Potřebovala jsem vědět jak skončí rodina Františka. Vřele doporučuji všechny 3 díly.
I třetí díl je krásný i když smutný.
Celá trilogie je moc čtivá a doporučuji koupit pod stromeček. Štěpán Javůrek má i další moc hezké knihy, doporučuji.
Nedošel
Žádné nevidím, neboť kniha ještě nevyšla a již podruhé po mě požadujete hodnocení knihy. Chtělo by to úpravu automatu.....
Kniha ještě nevyšla
Nemohu hodnotit knihu, která zatím nevyšla :(
Zaplatila, ale zatím nebylo doruceno
Ještě nevyšlo