Recenze Sběrná kniha: Helena Třeštíková v rozhovoru s Pavlem Kosatíkem - Pavel Kosatík

„Když člověk bydlí na Václaváku, nemůže si představovat, že unikne dějinám,“ říká dokumentaristka Helena Třeštíková, která se narodila přímo v jednom z domů na slavném pražském náměstí. Moderní československé a posléze české dějiny zachytila jako nikdo jiný, místo politiků a velkých událostí sledovala v Manželských etudách obyčejné rodiny. Díky unikátní technice sběrného dokumentu, kterou někdo…

4 recenze

Registrovaný uživatel13. prosince 2017

Rozhovor paní režisérky Heleny Třeštíkové s Pavlem Kosatíkem jsem přečetla s velkým zájmem. Velmi si paní režisérky vážím nejen pro její neobyčejně zajímavé a velmi úspěšné časosběrné filmy, ale také pro její čestnost, charakter, zásadový postoj k politice. Mám tím na mysli její odchod z postu ministryně. Rozhovor, který obsahuje i tuto kapitolu jejího života, je celkově koncipován velmi zajímavě a čtivě. Sběrná kniha se mi opravdu velmi líbila, je napsána podle mého názoru skvěle. Neobsahuje jen pozitiva, paní režisérka v ní objektivně přiznává i to, co se jí podle jejího názoru nepodařilo. Domnívám se, že za všechno hovoří i skutečnost, že výňatky ze Sběrné knihy již delší dobu kolují internetem.

Jednoznačně doporučuji k přečtení.