Popis
Mrazem sušený červený rybíz má vysoký obsah vlákniny a je výborným zdrojem vitaminu C, který přispívá k normální psychické činnosti a funkci imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm. Obsažené železo přispívá k normální tvorbě červených krvinek, hemoglobinu a přenosu kyslíku v těle. Železo má vliv na normální funkci imunitního systému, ke snížení míry únavy a vyčerpání, podílí se na procesu dělení buněk. Sušení mrazem (vakuové vymrazování) neboli lyofilizace je nejšetrnější způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce. Tabulka nutričních hodnot:   Nutriční hodnoty ve 100 g Energetická hodnota 1 055 kJ/252 kcal Bílkoviny 6,3 g Tuky 1,27 g - z toho nasycené mastné kyseliny 0,25 g Sacharidy 52,49 g - z toho vláknina 22,19 g (88,76 %)* - z toho cukr 30,3 g Sodík 0 g Hořčík 58,5 mg (15,60 %)* Vápník 148,5 mg (18,56 %)* Železo 4,5 mg (32,14 %)* Thiamin 0,18 mg (16,36 %)* Riboflavin 0,225 mg (16,07 %)* Vitamin B6 0,315 mg (22,50 %)* Vitamin C 184,5 mg (230,63 %)* *DDD – Doporučená denní dávka pro potravinové doplňky stravy Složení: 100% červený rybíz, mrazem sušený, bez přísad a konzervačních látek. Skladování: Uchovávejte při pokojové teplotě, zabraňte styku se vzdušnou vlhkostí. Pečlivě uzavírejte.