Informace o Salvia Paradise Borůvky celé sušené mrazem - lyofilizované
Popis
Mrazem šetrně sušené celé borůvky mají vysoký obsah kyseliny listové (folátu). Borůvky jsou bez přísad a konzervačních látek. Kyselina listová přispívá k normální syntéze aminokyselin, krvetvorbě, metabolismu homocysteinu, psychické činnosti a podporuje funkci imunitního systému. Folát (kyselina listová) se podílí na snižování míry únavy a vyčerpání, procesu dělení buněk. Borůvky jsou dále dobrým zdrojem jodu, manganu, vlákniny i vitaminu E a B5. Šetrné sušení mrazem (vakuové vymrazování) neboli lyofilizace je velice šetrný způsob zpracování ovoce. Lyofilizované ovoce si zachovává až 90 % obsahových látek, vitamíny, vzhled, chuť i aroma čerstvého ovoce. Jod přispívá k normálním rozpoznávacím funkcím, energetickému metabolismu a činnosti nervové soustavy. Udržuje stav pokožky, přispívá k normální tvorbě hormonů štítné žlázy a k její běžné činnosti. Lyofilizované borůvky obsahují vysoké procento vitaminu E, který přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.