Recenze Rostliny způsobující otravy - Luděk Jahodář (2018, pevná)

Recenze Rostliny způsobující otravy - Luděk Jahodář (2018, pevná)

Kniha podává ucelené informace o jedovatých a potenciálně jedovatých rostlinách středoevropské flóry, o jejich identifikačních znacích, obsahových látkách odpovědných za toxicitu, projevech otravy a možnostech pomoci postiženému. Otravy rostlinami tvoří nevelký, ale stabilní podíl z celkového počtu intoxikací vyžadujících hospitalizaci. Několik konkrétních příkladů dokresluje úvodní kapitoly,…

Registrovaný uživatel2. října 2022

Přehledné. Oceňuji i stupnici závažnosti jedovatosti.

Registrovaný uživatel22. září 2022

komplexnost informací

zatím nenalezeny

doporučuji, nedá se srovnat s lovením po internetu

Registrovaný uživatel17. září 2021

Jedna z nejlepších knih všech dob, ovšem pan profesor by měl ještě alespoň jednou vydat neméně úžasnou knihu - Farmakobotanika!

Registrovaný uživatel11. února 2021

Po odborné stránce mi kniha přinesla informace, které jsem potřebovala.

Kniha je příliš těžká, takže na nějaké přenášení to není. Křídový papír je sice kvalitní, ale zbytečně těžký.

kubakfrantisek30. července 2020

Kniha je přehledná a samozřejmě profesionálně zpracovaná

Nevím o žádných nedostatcích knihy.

Kniha je poučná pro toho, kdo se zabývá botanikou či toxikologií, i když amatérsky.

Registrovaný uživatel30. prosince 2019

Publikaci jsem si vybrala, abych rozšířila své znalosti v oboru účinků rostlin na lidský organismus. Autor je pro mne zárukou odborných informací, které mohu bez obav předat dále svým studentům, nebo pacientům. Kniha je přehledně uspořádaná, dobře se mi v textu orientuje.

Jediným nedostatkem je, že je kniha příliš těžká, takže nosit si ji pěšky někam s sebou bude problém. Z tohoto praktického důvodu bych byla i pro nižší kvalitu (gramáž) použitého papíru.

Publikace je pro mne přínosem, získané znalosti využiji v práci i při toulkách přírodou ve volném čase. Jen je škoda, že je příliš těžká, takže bude problém ji nosit s sebou.