Recenze Respektovat a být respektován - Jana Nováčková, Dobromila Nevolová (2020, brožovaná)

Jedná se o titul, který netřeba představovat. Od svého prvního vydání v roce 2005 se jí prodalo bezmála sto tisíc výtisků a stala se doslovným manuálem tisíců českých a slovenských rodičů. Podle principů popsaných v knize funguje i nespočet českých škol a školek. Kniha je velmi praktická a doslova učí nový jazyk, kterým lze komunikovat s druhými na principech rovnosti, respektu a zodpovědnosti.

pavelvojta3. července 2025

kniha nedosla ani po40dnech prej problem ktery nerespektovaly

zednikova15. března 2025

Tuto knihu by si měl přečíst každý rodič a pedagog. Je napsaná čtivou formou, líbí se mi názorné ukázky a fajn jsou i menší cvičení s řešením ke konci kapitoly. Vřele doporučuji všem, kteří se chtějí vymanit se zajetých kolejí ne úplně vhodného stereotypu.

Ne úplně se vším souzním.

Registrovaný uživatel15. března 2022

Další užitečný střípek do mozaiky zvané výchova.

Registrovaný uživatel7. prosince 2021

Velmi dobře, trpělivě a názorně učí a poskytuje komunikační dovednosti k vyjádření sebeúcty a současně respektu k druhému člověku.

Registrovaný uživatel22. května 2021

Příklady komunikace s dětmi, čeho se vyvarovat a jak přepnout na jiný styl komunikace.

Knihu doporučuji všem rodičům a učitelům. Autorky vycházejí z praxe a díky tomu má kniha pro čtenáře velký přínos. Člověk si při jejím čtení mnohé uvědomí, především to, že vše začíná u sebe samého.

Registrovaný uživatel6. května 2021

kez bych si ji precetl o par let driv

Registrovaný uživatel27. dubna 2021

Knihu jsem zakoupila po vyslechnutí semináře paní Jany Nováčkové. Kniha je o různých přístupech ve výchově, o komunikaci. Stáváme se rodiči, aniž bychom se tomu učili. Buď použijeme model, který používali naši rodiče nebo se snažíme o opak. Myslím si, že je dobré udělat si v této oblasti určitý nadhled a vést děti vlastním příkladem. Tedy nejen je respektovat, ale zároveň je učit respektu k ostatním. Návod jak na to a proč dává tato kniha.

Registrovaný uživatel15. dubna 2021

Tato kniha by se měla stát učebnici na školáci.

Registrovaný uživatel28. března 2021

Skvělá kniha pro všechny rodiče.