Recenze Připraven sloužit: Rozhovor s Karlem Schwarzenbergem - Renata Kalenská (2021, brožovaná)

Otevřený, zábavný i dojemný rozhovor novinářky Renaty Kalenské s Karlem Schwarzenbergem. Předmluvu napsala slovenská prezidentka Zuzana Čaputová. Za protektorátu je vystěhovali z jejich pražského paláce, dva roky po válce, ještě před únorem 1948, jim parlament zvláštním zákonem vyvlastnil majetek, před komunisty museli utéct, aby je nezavřeli, desítky let se do své vlasti nesměli vrátit.…

joskacau5. února 2024

Překrásné vzpomínání na pana Schwazenberga. Už moc dlouho jsem nepřečetl tak bezva rozhovory.

Nadula.Sykorova29. ledna 2024

Kniha přečtená jedním dechem

podhorska24. ledna 2024

Pro osobní známost

celkový dojem jakým úžasným byl hrabě člověkem

jnetocny20. ledna 2024

Velmi kvalitní rozhovor

R.Kalenská, inteligentní

Iveta10. ledna 2024

Knihu jsem kupovala jako vánoční dárek mému tatínkovi, který z ní byl nadšený. Dobře čtivá :-)

Registrovaný uživatel2. dubna 2022

Jeden z mála politiků který opravdu sloužil naší vlasti! Také by to byl mnohem lepší president než ten velmi špatný co tam sedí! Přeji mu proto hodně zdraví a pohody do dalších roků. Velice si jej vážím!

Děkuji Renatě Kalenské i Karlovi Schwarzenbergovi za tuto kvalitní a zajímavou knihu a všem čtenářům ji doporučuji. Nebudete litovat............

Registrovaný uživatel26. února 2022

ýborná kniha ,zejména pro pamětníky

Registrovaný uživatel9. ledna 2022

Známá sympatická osobnost.

Registrovaný uživatel7. ledna 2022

Teprve rozečteno.Dobré otázky paní Kalenské.Vtipné odpovědi pana knížete. A proč jsem si vybral právě tuto knihu?V prezidentských volbách jsem volil pana Karla Schwarzenberga.Bohužel"tačenková většina"volila jinak!Stále zastávám názor že pak Karel by svou noblesou a vtipem úřad prezidenta neznehodnotil jaho součesný prezident a ta jeho hradní"pofiderní parta"

Přijal bych rodokmen rodu,kde bych si mohl dosadit jednotlivé předky zmiňované v textu.Určitě exsistuje.

Knížka se dobře čte.Těším se na kapitoly doby "porevoluční"