Recenze Pražské příběhy: Krajinou židovského ghetta - Dan Hrubý (2025, brožovaná)

Kniha Pražské příběhy: Krajinou židovského ghetta je pátou částí cyklu, jenž zkoumá novodobé dějiny starých pražských čtvrtí. Neomezuje se přitom na popis architektury či výčet mnohokrát opakovaných legend, ale naopak, hledá skutečné příběhy, které se – obvykle v době celkem nedávné – ve zdejších ulicích odehrály. Zabydluje starou Prahu autentickým životem. Tentokrát Pražské příběhy zavedou…

fornous5. ledna 2026

Velmi pěkná kniha

mino.kromeriz4. ledna 2026

Kniha je čtivá, dobře napsaná, nabízí spoustu zajímavých informací o pražských čtvrtích, domech a lidech, kteří v nich žili. Je to jedna zajímavost za druhou, takže nejde přestat. Navíc je v ní spousta fotografií ke každému tématu. Jsem nadšený, dvě další knihy z této řady už mám z drívějška a vřele doporučuji všem! Vzhledem k rozsahu je i cena skvělá.

havlikova.vladena20. prosince 2025

Příběhy lidí, neznámých i známých, spojené s místy, která po asanaci úplně změnila svou tvář a která dnes už můžeme spatřit jen fotografiích (kniha jich obsahuje spoustu). Dnes jsme se těmi místy procházeli a vzpomínali, co nám z knihy utkvělo v paměti. Stejně jako předchozí čtyři díly je ten pátý skvělý.

bohuslavka17. prosince 2025

Další pokračování Pražských příběhů. Pro milovníky staré Prahy, zajímavé a poutavé čtení.

Doporučuji všem, kdo mají rádi historii Prahy.