Recenze Pandemie - Michal Kubal, Vojtěch Gibiš (2020, pevná)

Koronavirová pandemie den za dnem v unikátní dokumentární knize. V prosinci 2019 se lékaři v čínském Wu-chanu začínají potýkat s neznámou nemocí. Zanedlouho jsou sociální sítě plné spekulací o nové chorobě. Případů přibývá pozvolna, ale o několik měsíců později pandemie koronaviru zastavuje svět.

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 20 recenzí pomocí Seznam AI

Kniha Pandemie přináší čtivé a profesionálně zpracované svědectví o první vlně pandemie, které obohacuje čtenáře o množství nových informací a autentických příběhů. Zároveň však někteří čtenáři kritizují její objektivitu a politické zabarvení. Pro ty, kteří hledají detailní a srozumitelný dokument doby, je kniha vhodnou volbou.

• Čtivé zpracování
  • Obsahuje množství nových informací a souvislostí
  • Silné a autentické příběhy zúčastněných osob
  • Dobře sepsané a srozumitelné
  • Profesionálně popsané události
  • Objemná a těžká kniha
  • Pro některé čtenáře neobjektivní informace
  • Obsahuje politické hodnocení podle názoru autorů
  • Proamerický postoj pana Kubala
  • Neřeší léčbu praktiků po telefonu

Registrovaný uživatel27. září 2021

Výborná kniha, která mi odhalila řadu informací, o kterých jsem neměla tušení. Taky konečně vím, kdo je ten, kdo "měl přijít a nepřišel". Chtělo by to druhý díl!

Jana Nováková20. srpna 2021

Klady nejsou

Neobjektivní informace o celé pandemii, vůbec neřeši léčbu praktiku po telefonu, která ma logicky následek, že výtěžuje nemocnice a díky zanedbané péči také umírají lidé

Knihu nedoporučuji, neobjektivní informace o covidu a velice zkreslené

Registrovaný uživatel26. dubna 2021

kniha velmi zajímavá zvláště s ohledem na to čím si právě procházíme velmi dobře se čte

kniha mě obohatila v oblasti která se je pro nás právě nyní důležitá doporučila bych jí k přečtení každému

Registrovaný uživatel21. dubna 2021

velmi čtivé, o hodně z psaného jsme neměla ani tušení...úžasné

Vřele doporučuji...za pár let, a možná i dříve, bych si na hodně věcí ani nevzpomněla.

Registrovaný uživatel27. února 2021

Objektivně připomíná situaci. Některé věci se v rámci ostatních informací zapomínají. Je to čtivé.

Registrovaný uživatel27. února 2021

Profesionálně popsané události, která ovlivnily životy lidi na celém světě, napsané ctivou formou.

Registrovaný uživatel24. února 2021

je dobraj,jeste ctu

Registrovaný uživatel6. února 2021

věcné, srozumitelné

člověk se dozvěděl mnohem více informací, než bylo uvedeno médiích

stanislav spodniak5. ledna 2021

Kniha mi nepřinesla žádnou novou informaci,mimo politického hodnocení podle názoru autorů.Čiší z toho velmi proamerický postoj pana Kubala.Vyhodil jsem cca 500'- Kč za brak.Potěšila manželka,která obsáhlou 600 stránkovou knihu využije ve škole na vystřihovánky ve výtvarné výchově.

Hodně čtu,ale toto bylo opravdu tak slabé,že ani nemám s čím porovnat.

Registrovaný uživatel3. ledna 2021

výborný dárek pro dceru

Registrovaný uživatel31. prosince 2020

Dobře sepsané, srozumitelné. Knihu jsem četla jako detektivku a to tu nejlepší. Měla by mít i 2.díl s dobrým koncem.

Doporučuji, hlavně odpíračům testování a očkování.

Registrovaný uživatel14. prosince 2020

Nechť si přečte každý, doporučuji...Lucie

Registrovaný uživatel2. prosince 2020

kniha se dobře čte, obsahuje nové i formace a souvislosti, obsahuje silné příběhy

Registrovaný uživatel29. listopadu 2020

Kniha je dobře napsaná, čitelná, zajímavá, zvláště autentické rozhovory jednotlivých aktérů.

Kniha je objemná, těžká.

Registrovaný uživatel26. listopadu 2020

Velmi čtivě napsáno, udivující je rozsah informací a příběhů zúčastněných osob.

Skvělý dokument doby, jeho hodnota bude časem stoupat.

Registrovaný uživatel26. listopadu 2020

zaujala mne na první pohled, po té když přišla, je to opravdu veliká " bichle", ale čte se sama, je v ní plno informací a příběhů, které člověka zaujmou

jsem ráda za tuto knihu, myslím že bude mít své čestné místo v knihovně

Registrovaný uživatel21. listopadu 2020

Poutavé čtení.

Registrovaný uživatel19. listopadu 2020

Vypovídající svědectví psané v průběhu vzniku a rozšíření pandemi si na nic nehraje. Je to tady a teď. Kniha není postižena prodlením v čase- ztátou paměti či měněním minulosti.

zajímavé svědectví hektické doby - informace ze zákulisí,které většině lidí zůstaly utajeny - zpětně časem zřejmě překvapivý pohled na naivitu=neznalost dnes již celosvětového problému jménem COVID

Registrovaný uživatel18. listopadu 2020

Kniha je čtivá. Je dobře, že je zdokumentována první vlna této Pandemie.

Knihu doporučuji.

Registrovaný uživatel17. listopadu 2020