41,3 %, 0,7 l, dárkové baleníPrvní Outland whisky Nomad se zrodila ve Skotsku jako směs pečlivě vybraných 25 grain a 5 malt whisky z různých oblastí Skotska, které zrály 5-8 let v sudech po bourbonu. Hotový blend je ve Skotsku ještě další 3 roky uložen v sudech po Oloroso sherry ze španělského Jerezu.
První Outland whisky Nomad se zrodila ve Skotsku jako směs pečlivě vybraných 25 grain a 5 malt whisky z různých oblastí Skotska, které zrály 5-8 let v sudech po bourbonu. Hotový blend je ve Skotsku ještě další 3 roky uložen v sudech po Oloroso sherry ze španělského Jerezu. A právě tam je následně whisky převezena, aby byla dokončena zráním v sudech po Pedro Ximénez sherry. V těchto sudech, kam se uloží těsně po nalahvování sherry, aby získala co nejvíce z chuti uložené ve dřevě, zraje 12 měsíců.
Zrání probíhá ve sklepích společnosti Gonzales Byass, jednoho z největších světových producentů sherry. Společnost sudů se sherry a brandy a teplé a vlhké klima španělského Jerezu vytváří unikátní prostředí pro rozvoj bohatého charakteru Nomad Outland Whisky. O vznik unikátního konceptu Nomad Outland Whisky se zasloužili dva znalci svého oboru - za whisky Richard Patterson a ze sherry Antonio Flores.