Fazole Borlotti jsou oblíbené pro svou jedinečnou barvu, nezaměnitelnou chuť i vysoký obsah bílkovin a vlákniny. Svou jemnou nasládlou chutí připomínají někomu ořechy, jinému jedlé kaštany. Patří k nejkrásnějším odrůdám fazolí, protože na jejich zrnech se objevuje mramorová textura. V kuchyni se výborně hodí k přípravě salátů, pomazánek, ragú, k dušenému masu a k přípravě vynikajících a sytých…
Fazole Borlotti jsou oblíbené pro svou jedinečnou barvu, nezaměnitelnou chuť i vysoký obsah bílkovin a vlákniny. Svou jemnou nasládlou chutí připomínají někomu ořechy, jinému jedlé kaštany. Patří k nejkrásnějším odrůdám fazolí, protože na jejich zrnech se objevuje mramorová textura. V kuchyni se výborně hodí k přípravě salátů, pomazánek, ragú, k dušenému masu a k přípravě vynikajících a sytých toskánských polévek.