Recenze Lend-Lease 1941-1945: Velká vlastenecká lež - Alexej I. Kondratěnko (2020, brožovaná)

Po desetiletí zamlčovaná, zpochybňovaná a falšovaná historie vojenské a materiální pomoci západních Spojenců Sovětskému svazu během 2. světové války, jejíž rozsah měl ve skutečnosti zásadní vliv na zachování bojeschopnosti Rudé armády.

Registrovaný uživatel25. srpna 2022

Nové informace Podrobné informace Příklady využití zbraní

Kniha přináší u nás dosud málo známé (a dříve zamlčované) informaci o pomoci USA Spojencům. Bez pomoci USA by SSSR nevyhrál. Nejdříve Stalin do června 1941 podporoval Hitlera v jeho tažení proti západní Evropě dodávkami surovin a potravin a pak od těchto zemí (Velká Británie, USA) doslova požadoval pomoc, kterou ani nebyl schopen sám si dovézt loděmi. Část pomoci byla zdarma a část byla placená a tu SSSR splatil jen z části.

Patrik V.28. července 2022

Tohle téma zpracované v knižní podobě tu skutečně posledních 30 let velmi chybělo. Doporučuji nejen zájemcům o historii 2.sv. Pro čtenáře který určité informace o pomoci Lend and leas už má kniha nabídne čtivou formou ucelený pohled na rozsah těchto dodávek. Nicméně doufám že to není poslední kniha zpracovaná na tohle téma.

Ocenil bych vydání s pevnou vazbou doplněnou o více dobových fotografií

Přínosná kniha na konkrétní historické téma, které přesahuje do současnosti k snahám ruska k jednostrannému a manipulativnímu výkladu historie.

Registrovaný uživatel11. dubna 2022

Zajímavé téma a zpracováno z pohledu ruského autora, zajímavé fotografie .

Někdy zbytečný osobní pohled autora ,který je zjevně tendenční.

Doporučuji pro čtenáře ,kteří se problematikou II světové válka a i její ekonomickou stránkou zabývají.

Milan Daněk20. června 2021

fotografie

Rozhodně nesplnil mé očekávání, Nenávist a žluč čiší z každé věty, silně proamerické a proanglické zaměření, jsou vlastně informace obsažené v knize pravda, nebo jen žlučovitý a nenávistný pohled autora na danou dobu?

Rozhodně nedoporučuji kupovat

Registrovaný uživatel8. dubna 2021

Vynikající, čtivé s mnoha novými a často dosud neznámými informacemi. Vřele doporučuji

Konečně publikace demaskujici bolševické nepravdy, polopravdy a hoaxy, jež dnes tak často z východu přichází. Autor, podle jména sám zřejmé ruské národnosti, pracoval důsledně s fakty oprostenymi od ideologickeho bahna, podle mne objektivně a o to více mu za to patří dik. Kniha podobného řazení tu dosud nebyla. O to větší je autorova zásluha za tento přínos k historii 2. světové války.