40 %, 0,7 l, země původu Brazílie, cachacaPři její přípravě se spojují tradiční postupy s evropskými vinařskými technikami. Čerstvá cukrová třtina se okamžitě drtí, prochází fermentací a destilací a následně až šest měsíců dozrává ve starých sudech po prvotřídním koňaku.
Při její přípravě se spojují tradiční postupy s evropskými vinařskými technikami. Čerstvá cukrová třtina se okamžitě drtí, prochází fermentací a destilací a následně až šest měsíců dozrává ve starých sudech po prvotřídním koňaku. Třikrát se filtruje a stáčí do láhví. Její výsledná chuť je proto hedvábně hladká, a vůně si přitom zachovává své svěží ovocné vlastnosti. Stala se hitem pro přípravu různých variant Caipirinhi v New Yorku, Los Angeles, Miami, Londýně i Paříži. Už sedmkrát získala zlatou medaili na světovém veletrhu San Francisco World Spirits Competition, v roce 2007 byla na International Rum Experience oceněna jako nejlepší ze své třídy.