Hmotnost 5000 gRyzí keltská sůl je unikátní, zcela přírodní mořská sůl, která se významně liší od většiny solí na trhu, včetně těch mořských. Díky způsobu sklizně a svým vlastnostem má velmi blahodárný vliv na naše zdraví, uchovává si většinu minerálů obsažených v mořské vodě.
Informace o Le Guérandais Ryzí keltská sůl hrubá 5 kg
Popis
Ryzí keltská sůl je unikátní, zcela přírodní mořská sůl, která se významně liší od většiny solí na trhu, včetně těch mořských. Díky způsobu sklizně a svým vlastnostem má velmi blahodárný vliv na naše zdraví, uchovává si většinu minerálů obsažených v mořské vodě. Při sklizni Ryzí keltské soli se používá naprosto šetrné, ruční metody pro uchovává většinu minerálů obsažených v mořské vodě, které jsou velmi prospěšné pro naše zdraví. Díky speciálnímu jílu na dně slanišť má nezaměnitelnou našedlou barvu. Kromě velmi pozitivního vlivu na naše zdraví také dodává skvělou chuť všem pokrmům, proto je velmi oblíbená v kulinářském světě. Kdo jednou zkusí ryzí keltskou sůl, už většinou nechce jinou. Je ručně sklízena v Bretani ve Francii původní keltskou metodou. Geografická orientace Atlantiku a klimatické podmínky regionu hrají důležitou roli v jedinečné směsi minerálů a stopových prvků a kvalitě extrahované soli. 1 500 let stará keltská metoda sběru této soli je zásadní pro zachování jejího přirozeného stavu. Drobní živnostníci pracují na důmyslně vymyšleném systému rybníčků. Sklizeň probíhá bez jakékoli mechanizace a moderních technologií, pouze pomocí lidských rukou a dřevěného hrabla. Výsledkem je ryze přírodní sůl. Ryzí keltská sůl je naprosto nerafinovaná, neobsahuje proto žádné chemické látky, konzervační látky ani jiné nechtěné přísady (narozdíl od rafinovaných solí obsahujících škodlivé chemické látky a postrádajících mnoho stopových prvků a minerálů). Ve své ZÁKLADNÍ, skutečně ryzí formě je označovaná jako "HRUBÁ/COARSE". Stejně jako ostatní naše soli je BEZ jakýchkoli úprav, chemického čištění apod. NAVÍC je ale HRUBÁ keltská sůl sušena POUZE větrem a sluncem. Naše obrovské skladové prostory nám umožňují nechat sůl samovolně vysychat 3-4 roky! Během této doby se zbavuje vody gravitací. Výsledkem je naprosto ŽIVÁ sůl specifická svou lehkou vlhkostí, uchovávající si většinu minerálů obsažených v mořské vodě (díky dlouhé době skladování je její vlhkost max