Čočka velkozrnná je bohatá na bílkoviny, které tvoří až 20 % nutriční hodnoty. Patří mezi rostliny se zdrojem kvalitních sacharidů, které zasytí na dlouhou dobu.
Neobsahuje lepek a je oblíbená i u vegetariánů a veganů. Je také zdrojem minerálů (vápník, fosfor, železo) a vitamíny (A, B, C a E).
Čočka velkozrnná je bohatá na bílkoviny, které tvoří až 20 % nutriční hodnoty. Patří mezi rostliny se zdrojem kvalitních sacharidů, které zasytí na dlouhou dobu.
Neobsahuje lepek a je oblíbená i u vegetariánů a veganů. Je také zdrojem minerálů (vápník, fosfor, železo) a vitamíny (A, B, C a E). Patří mezi vysoce energetické potraviny s nízkým obsahem tuku.
Kyselina listová a železo obsažené v čočce zabraňují chudokrevnosti. Lepší stravitelnosti čočky lze dosáhnout namočením a následným vařením ve vodě. Další možností přípravy je umixování, propasírování nebo mletí.