Recenze Japonský rok: Stručný průvodce japonskou historií a kulturou - Denisa Vostrá, Alice Kraemerová (2025, pevná)

Japonský rok je o svátcích, zvycích, historii a kultuře. Japonci jsou pověrčiví a mají rádi sakury, to asi znáte. V knize se ale dozvíte i řadu méně známých věcí – třeba co je mikangari, slavnost trhání mandarinek, kam chodili samurajové v převleku, zda lze mít více kimon přes sebe a proč je prvního června a prvního října všude cítit naftalín. Kultura a tradice se s japonskými mýty půvabně…

magistr4. srpna 2025

Vynikající a děkuji své bývalé profesorce Japonštiny Alici Kraemerové za vynikající publikaci. Mgr.Bc.Jaroslav Špelda Rs

Registrovaný uživatel7. května 2025

Kniha je krásně napsaná, popisuje japonskou historii, kulturu a průběh života ve všech ročních obdobích. Kniha mě zaujala, koupila jsem ji vnučkám ( věk 14 a 16 roků), které se zajímají o Japonsko.

Vnučky dostanou knihy k jejich blížícím narozeninám. Věřím, že budou spokojené.

Vladimír4. května 2025

Protože jsem Japonsko navštívil tak si chci rozšířit vědomosti o této zemi, což mně tato publikace plně umožnila.

Doporučuji všem, kteří se chtějí blíže seznámit s kulturou této země a se životem v ní.