Recenze Husitská revoluce: Stručná historie - Petr Čornej (2021, pevná)

Recenze Husitská revoluce: Stručná historie - Petr Čornej (2021, pevná)

„Byla to vzrušená doba. Evropský kontinent se po roce 1400 zmítal v nejistotě.“ Církev byla rozpolcena, brány Evropy už téměř vyvraceli z pantů Turci, politický systém se ocital v krizi. Roku 1413 však svitla naděje, protože kostnický koncil měl od příštího roku konečně nejpalčivější problémy řešit. Jeho výsledkům kontinent zatleskal a vzápětí strnul nad bouří, kterou v jeho srdci vyvolala…

ca1808801. června 2025

Výborně napsané, čtivé. Hodně informací, není složité pro čtení..

Registrovaný uživatel31. srpna 2024

Přehledný a zasvěcený přehled husitství

Registrovaný uživatel5. srpna 2021

Zají má mne historie týkající se husitství, proto jsem si tuto knihu zakoupila a jsem s ní spokojena. V kostce a srozumitelně je zde popsána celá historie husitství.

Velmi dobrá kniha, doporučuji.

Registrovaný uživatel3. srpna 2021

Moje maminka který je 94 let jí přečetla přes léto na chatě za 2měsíce, velice si jí kniha líbila. Teď ČT a knihu Hitler Stalin.

Registrovaný uživatel27. července 2021

Dobře napsaná kniha,srozumitelná.prwcwtla jsem ji jedním dechem.

Registrovaný uživatel11. července 2021

Skvělý popis doby, motivů, situací. Velmi čtivé.

Registrovaný uživatel3. července 2021

Dárek pro přítele, který již má přečtenou knihu Žižka od pana Čorneje, proto nebylo pochyb, že i tato kniha bude vynikající.

Registrovaný uživatel29. června 2021

Čornej je vzdy skvělý.

Registrovaný uživatel23. června 2021

Na doporučení v českém rozhlase. Objektivně napsaná publikace, navíc svěžím stylem. Zatím jsem ji nedočetl., takže několikrát týdně, po chvilkách...

Registrovaný uživatel22. června 2021

Zájem o historii Přehledné, jasné, srozumitelné Čtu ho průběžně

Registrovaný uživatel15. června 2021

velmi zajímavě popsaná historie

Registrovaný uživatel17. května 2021

Velmi čtivě napsané pro laiky zajímající se o historii.

Registrovaný uživatel17. května 2021

autor p. Čornej je zárukou kvality

Registrovaný uživatel12. května 2021

Pěkně zpracování

Nekvalitní papír

Registrovaný uživatel9. května 2021

Autor vynikající historik specializující se na husitské období, záruka kvality - dárek pro vnuka, který se zajímá o historii a knihy Petra Čorneje oceňuje.

O žádných záporech nevím.

Registrovaný uživatel9. května 2021

Vskutku souhrnné zpracované dílo o husitské revoluci. původně mělo vycházet na pokračování v casopise. Pan profesor prokázal vynikající schopnost vyčerpat z tehdy dostupných zdrojů a svědectví maximum. Závěry jsou reálné, odpovidaji tehdejšímu chápání světa.

Registrovaný uživatel5. května 2021

Při znalosti této problematiky se jedná pouze o velice stručný výběr hlavních událostí bez další přidané hodnoty nových poznatků.

Registrovaný uživatel1. května 2021

Vynikající a přehledný výklad děje a faktů. Dynamické vyprávění v kratších kapitolách. Vše podáno velmi srozumitelně.

Registrovaný uživatel29. dubna 2021

Historie je popisována stručně,ale velmi pochopitelně, knihu doplňuje velké množství ilustrací předních malířů.Jsem velmi spokojená a mám v plánu zakoupení knihy Jan Žižka od stejného autora.Dékuji Novotná

Registrovaný uživatel28. dubna 2021

ve zkratce popsaná událost

od P.Čorneje jsem přece jen po J.Žižkovi očekával podobně zajímavou knihu. Ale vlastně moje chyba - předem jsem si nezjistil, že je to komplet novinových sloupků o husitech. Takže rychle a povrchní. V novinách ano, jako kniha už ne.