Popis
Výluh z čerstvých listů se užívá jako chutný čaj (2-3 čajové lžičky aloisie smíchejte se 3/4 litru vody, povařte 3 minuty a sceďte. Popíjejte v průběhu dne.), jemně nakrájené listy se hodí pro nápoje, pudinky, sušenky, jablečný rosol, do octa či oleje, sušené podrží svou vůni po čerstvých citronech 2-3 roky: vynikající do potpourri a voňavých pytlíčků. Aloisie trojlistá obsahuje zejména silici obsahující citral, carvon, nerol, dipenten, limonen, citroneol, geraniol, alfa a beta pinen, cineol, ethyl-eugenol, linalol, dále obsahuje verbalin, taniny, flavonoidy a další bioaktivní látky. Má protiplísňové, antidepresivní, antivirové, antibakteriální, adstringentní, sedativní, tonizační, karminativní, relaxační, digestivní, detoxikační, antioxidační, insekticidní a protizánětlivé účinky. Aloisie trojlistá se používá pro své citronové aroma na osvěžující čaje a ochucování jídel. Zklidňuje centrální nervový systém, migrény, deprese, neuralgie, nauzeu, tachykardie, napomáhá
Jedná se o doplněk stravy. Není určeno jako náhrada pestré stravy. Nemá léčivé účinky. Nepřekračujte doporučenou denní dávku. Čtěte pozorně informace na etiketě nebo v příbalovém letáku.