Druh whisky skotská, 46 %, 0,7 l, dárkové balení, země původu SkotskoBacalta v Galštině znamená "pečený" a toto jméno opravdu sedí. Destilát zraje nejprve v sudech po bourbonu, aby následně dozrával v unikátních sudech po nejlepším dezertním víně Malmsey Madeira.
Bacalta v Galštině znamená "pečený" a toto jméno opravdu sedí. Destilát zraje nejprve v sudech po bourbonu, aby následně dozrával v unikátních sudech po nejlepším dezertním víně Malmsey Madeira. To ostrovní vinaři nechali nějaký ten čas "vypéct" na silném madeirském sluníčku. Teprve potom zamířily do Skotska, aby pomohly vyladit zdejší novou whisky k dokonalosti. Sudy byly vyrobeny speciálně pro použití v Glenmorangie.
Aroma je cítit po šťavnatých madeirských meruňkách, zdejším medu, a dokonce lze cítit i tóny bílé čokolády. Chuť je pak komplexní. Střídají se v ní tóny mátových karamelek s medovými pláství. Po chvilce do popředí vystupují mandle s datlemi, kandované citrusy a další meruňky. Závěr je pak dlouhý a sirupový s tóny kandovaných citrusů a hrušek spolu s lehkým mentolovým dovětkem.