Rok vydání 2024, čeština, počet stran 224, brožovanáZapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme.
Informace o Gastronomie českého středověku - Monika Černá-Feyfrlíková (2024, brožovaná)
Popis
Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracně objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech.
Informace o produktu mohou být nepřesné nebo nekompletní. Doporučujeme si je ověřit před nákupem u vybraného prodejce.
Recenze 75%
Hodnocení: 75%
4 recenze
5
2x
4
1x
3
0x
2
0x
1
1x
Pouze hodnocení označená znakem jsou ověřena. Hodnocení bez tohoto znaku jsou neověřena. Více info.
Přidání nového hodnocení
Pouze hodnocení označená znakem jsou ověřena. Hodnocení bez tohoto znaku jsou neověřena. Více info.
sazava22. března 2025
Hodnocení: 100%
čtivá poučná kniha
Nahlásit
Nahlásit recenzi
Lenka9. července 2024
Hodnocení: 80%
Vrcholný středověk je mým koníčkem, takže volba byla jasná.
Kniha je velmi dobře odborně zpracovaná a současně čtivá. Autorka prostě umí!
Přečetla jsem ji jedním dechem a v knihovně určitě nebude tesknit kvůli nezájmu.