Recenze Držte si své děti: Proč jsou rodiče důležitější než kamarádi - Gordon Neufeld, Gabor Maté (2022, brožovaná)

Držte si své děti jsou titulem, který upozorňuje na jeden z nejnebezpečnějších (a zároveň jeden z nejvíce ignorovaných) negativních trendů dnešní výchovy, kdy rodiče ztrácejí své děti na úkor vrstevníků dětí mnohem dříve, než by bylo pro zdravý vývoj dětí dobré. Je to jedna z těch důležitých knih, které upozorňují na chřadnoucí psychické zdraví našich dětí.

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 8 recenzí pomocí Seznam AI

Kniha je vysoce hodnocena pro svůj aktuální a věcný přístup k výchově dětí v kontextu moderní společnosti. Nabízí cenné poznatky a doporučení, i když její vědecký styl může být pro některé čtenáře méně přístupný. Doporučuje se jako povinná četba pro rodiče, vychovatele a učitele.

• Obsahuje aktuální poznatky a doporučení pro rodiče
  • Poskytuje porozumění současným dětem a východiska pro jejich rodiče
  • Věcný a srozumitelný obsah
  • Etické vydání s funkční vazbou
  • Zabývá se důsledky moderních technologií a orientace na vrstevníky
  • Psána vědeckým stylem, což může ztížit čtivost
  • Autor se někdy zbytečně opakuje
  • Nelíbila se vazba (pozn.: ekologická)

zd.grafo19. ledna 2026

Neskutečně aktuální a přesná kniha, zabývající se jádrem pudla, proč jsou dnešní mladí tak depresivní...mnoho let učím ve školství a přesnější definici příčin popisující v této knize jsem nenalezla .Moc děkuji...Zdenka

LeHong.Thai17. června 2025

etické vydání vazba je funkční a zachovává unikátní estetiku obsah věcný a srozumitelný

jako málokterý titul poskytuje kritický a vícepohledový souhrn o rodičovství v souvislosti mezigeneračních neshod

Registrovaný uživatel16. srpna 2024

Téma knihy je velmi aktuální, spojuje aktuální poznatky s již popsanými. Je to doporučená četba pro všechny rodiče, vychovatele a učitele. Autoři popisují vývoj dětí v kontextu současného světa a poukazují na důsledky, ke kterým vedou moderní technologie, orientace na vrstevníky a vhodné výchovné strategie. Kniha nabízí porozumění současným dětem a východiska pro jejich rodiče. Bez objímání do nejde!

Super kniha, doporučuji přečíst všechny knihy od Matého.

Registrovaný uživatel25. prosince 2022

Knížka mi byla doporučena kamarádkou. Byla moc zajímavá.

nelíbila se mi vazba. Zjistila jsem, že je ekologická, tak jsem se s tím smířila.

Registrovaný uživatel12. prosince 2022

Popsáno to, co poznávám ve své poradenské i psychoterapeutické praxi. Rozhodně doporučiji koupit rodičům.

Registrovaný uživatel8. listopadu 2022

Tuto knihu doporučuji!!! Můžete tak ochránit své děti, obsahuje mnoho informací a doporučení. Vzhledem k obsahu jsem knihu zakoupil nejenom každému ze svých synů, ale i sestřenici, tedy celkem třikrát, aby měli knihu stále po ruce.

Dle mne se autor někdy zbytečně opakuje, to ale nemění nic na tom, že knihu skutečně hodně doporučuji!

V každém případě si knihu kupte!

Registrovaný uživatel25. září 2021

Kniha, která by měla být povinnou četbou pro všechny rodiče.

Registrovaný uživatel24. září 2021

Perfektni kniha nejen pri ty, co maji deti. Vysvetluje dnesni zvracenou situaci ve spolecnosti.

Neni tak čtiva, je psana hodne vedecky.

Doporucuji precist vsem, co maji cas...a i tem, co ho nemaji:)