Dokonala kniha.
![Recenze Desatero smyslů: Jak lidé a zvířata vnímají okolní svět - Jaroslav Petr (2021) [E-kniha] Kniha Recenze Desatero smyslů: Jak lidé a zvířata vnímají okolní svět - Jaroslav Petr (2021) [E-kniha]](https://d25-a.sdn.cz/d_25/c_img_gY_y/q6wB4rc.jpeg?fl=res%2C350%2C350%2C1%2Cfff%7Cwebp%2C80)
Dokonala kniha.
Je perfektní, srozumitelná, moc zajímavá a bude super dárek
Nejnovější poznatky o smyslech. Účelné pro biology i pro výuku ve školách. Zpracování problematiky vodné i pro popularizaci. Velký přehled odborné literatury použité.
Vodné pro dospělé i studenty středních škol, zemědělské, přírodovědecké fakulty, i pro chovatele domácích či cizokrajných zvířat.
Barevné fotografie z živočišné říše, ale není jich zase příliš.
Tato kniha je psána tak odborně, že jako dárek pro děti vhodná není.
Chtěla jsem touto knihou obohatit vědomosti vnoučat ve věku od 10 let. Bohužel je určena spíše dospělým pro svou odbornost.
zájem o problém, vážíme si prof. Petra
splňuje naše očekávání
neshledávám
díky za pěknou knížku
Zatím nebyl čas přečíst,ale Prof.J.Petra tnám z Meteoru, tak vím, že kniha bude lahůdka.Šetřím si ji až nebudu ničím rozptylovaná,tedy na dovolenou.Díky a s pozdravem JĎ
Tuto knihu jsem koupila mému vnukovi (9 let) k narozeninám. Knihu znal z vysílání Meteoru, kde byla čtena na pokračování a velmi ho zaujala.
I když se kniha zdá pro děti náročnější, je velmi poutavě a srozumitelně napsaná.
Knihu doporučuji.
Jednak je to oblast, která mne zajímá a hlavně prof. Petr je mimořádný odborník a výborný popularizátor ve svém oboru, viz knihy, účast v rozhlasovém vysílání Meteor. Jeho projev i používaný jazyk je srozumitelný i široké laické veřejnosti.
Uvedeno výše.
Knihu mám stále po ruce a průběžně čtu.
Zatím jsem nic nezjistila a troufám si říct, že jistě ani nezjistím.
Výborná publikace, lze jen doporučit.!!!
Velice čtivé, mnoho zajímavostí
žádné mne nenapadají
Knihu doporučuji všem zájemcům o přírodu
Velmi zajímavá knížka, člověk žasne, jak to v přírodě chodí... Vybrala jsem si tuto knihu, protože ukázky z ní četli vždy v pořadu Meteor na ČR dvojka.
Výborná a zajímavá kniha
Je to vědecká kniha psaná tak, že jí rozumím i jako laik.
Jak jsem ji začal číst, tak mě upoutala od začátku do konce.
Je to kniha od známého vědce, který píše srozumitelně a poutavě.
Prostě úžasně široký přehled o možných způsobech smyslového vnímání na mnoha příkladech z živočišné říše. Překvapivá zjištění. pro laika i pro biologa.
Pro mne je to úchvatné.
Nabito poznatky
Jaroslav Petr je národní génius
Čtu po kapitolách ne každý den.
Podle mě nemá.
Knihy popularizované rozhlasovým pořadem Meteor (ČRo2) jsou vždy zárukou kvality. Napsal ji odborník s talentem popularizovat vědu. Kniha je přehledně uspořádaná, s mnoha překvapivými fakty na základě nových vědeckých výzkumů, ale přitom dobře pochopitelná i laickému čtenáři se zájmem o biologii a přírodní vědy vůbec.
MUDr. Milan Rytíř, Tábor
Kniha splnila mé očekávání.