Recenze Dějiny lidí - Martin Rychlík (2022, pevná)

Recenze Dějiny lidí - Martin Rychlík (2022, pevná)

Všichni lidé všech dob si dávají jména, mají vymezenou rodinu a příbuzné, dávají si dary, zdobí svá těla, pečují o vlasy, počítají, užívají gest, zhotovují nástroje, dělí si mezi sebou práci, znají zákony, truchlí či nějak „tancují“. Roku 1945 pořídil kulturní antropolog George Peter Murdock na základě nasbíraných dat klasický soupis tzv. kulturních univerzálií čili jevů, jež jsou společné všem…

capounovai3. května 2025

Nádherná, obsažná a velmi komplexní kniha. Ať otevřu na jakékoliv stránce, vždy se dozvím něco zajímavého.

mirek.art9. dubna 2024

Přehledná a daty a zajímavostmi překypující publikace.

Registrovaný uživatel29. června 2023

Perfektní a zajímavé, 650 stran a asi tisíc ilustrací!

Registrovaný uživatel11. dubna 2023

Dobré zpracování tématu

Registrovaný uživatel3. dubna 2023

Široký záběr, velký rozsah informací, podáno srozumitelně

Někdy jen shrnutí poznatků .(citace zdrojů), bez provázaností. Spíš neobratnost než chyba.

Vše už bylo někdy napsáno (a asi i mnohokrát citováno), ale zde je vše na jednom místě. Na mnoho informací by čtenář třeba na internetu nenarazil, protože by ho nenapadlo je cíleně hledat. Prostě - kniha je lepší než www!

Registrovaný uživatel27. března 2023

Lidé na celém světě mají přes různé odlišnosti něco společné. Těchto přes 70 kulturních univerzálii (jevů) popisuje autor v bohatě ilustrované knize. To znamená přes 70 kapitol jedinečných textů. které přinášejí dokonalý čtenářský zážitek.

Už jako nedočkavý čtenář pravidelného týdenního seriálu v LN, jsem si říkal, že by to byla super kniha. A dočkal jsem se. Navíc vypadá v knihovně dokonale.

Registrovaný uživatel13. března 2023

Komplexní pohled na lidstvo, dobře čitelné, hezky udělana kniha

Martin W.8. března 2023

Úžasná kniha, co se čte sama. Doporzčuji.

Registrovaný uživatel6. března 2023

Nádherná kniha !!!

Doporučuji všem , kteří se chtějí něco zajímavého dozvědět.

Registrovaný uživatel5. března 2023

Kniha je krásná obsahem, i vzledově. Kapitoly jsou přehledně uspořádané. Kvalitní papír, prostě vše NEJ.

Nenašla jsem nic rušivého.

Úžasná kniha!!!!

Registrovaný uživatel7. prosince 2022

Kniha je dárek k Vánocům, já jsem ji tedy nečetla. Ale půjčím si ji.