Recenze Čs. odboj 1939-1945 - Alena Flimelová (2022)

Přeneste se do let druhé světové války a kráčejte ve stopách statečných mužů a žen zapojených do domácího i zahraničního odboje. Nesmířili se s rozbitím Československa ani s nacistickou okupací a mnozí z nich zaplatili za svobodu vlasti nejvyšší cenu. Desítky vložených artefaktů přibližují realitu života na frontě i v protektorátní ilegalitě. Vládní dokumenty odkrývají snažení exilového…

Shrnutí recenzíVygenerováno na základě 8 recenzí pomocí Seznam AI

Kniha Čs. odboj 1939-1945 je oceňována pro svou názornost, pečlivé zpracování a bohatý obsah artefaktů a dokumentů. Recenzenti ji považují za cenný zdroj informací pro zájemce o historii a za klenot v knihovně. Jedinou výtkou je nesplněný slib dodání doplňujících dokumentů.

• Názorný přehled historického období
  • Obsahuje vzácné artefakty, faksimile dokumentů a fotografie
  • Pečlivé zpracování tématu
  • Přehlednost
  • Pro čtenáře se zájmem o historii cenný zdroj informací
  • Nedodání slíbených doplňujících dokumentů po odeslání odpovědní dopisnice

Alena Vitáková14. června 2026

Z historického hlediska výborné, pro mladší generaci přínos, kde jinde se tyto informace dozví.

HanaN.29. ledna 2026

Přehlednost

Už mám Protektorát a První republiku z této edice a musím říct, že všechny tyto knihy jsou skvělé. Já jsem spokojená :3

Registrovaný uživatel22. června 2023

Prostě bezva

Registrovaný uživatel18. ledna 2023

Toto období, včetně vyhlazení Lidic, se bezprostředně týkalo mých předků, a bude mě stále zajímat. Kniha jej zpracovává velice pečlivě, přidává vzácné artefakty, fotografie, hrůza té doby a hrdinství lidí jsou v ní přímo hmatatelné… Je to klenot v mé knihovně.

Děkuji všem, kteří dali této krásné knize vzniknout.

Registrovaný uživatel3. ledna 2023

Koupila jsem tuto knihu jako vánoční dárek pro svého 18 letého vnuka, který se zajímá o tuto část československé historie a o válečná léta vůbec. Byl nadšený z obsahu a také proto, že v knize byly i kopie různých dokumentů.

Registrovaný uživatel21. prosince 2022

Velice názorný přehled oné doby doplněný četnými faksimie dobových dokumentů, pro čtenáře se zájmem o historii velice zajímavý zdroj informaci.

Přiloženou odpovědní dopisnici jsem pečlivě vyplnil a odeslal, přesto mi na ní slíbené doplňující dokumenty nebyy zaslány. Škoda.

I přes výhrady k nesplněným slibům ta kniha v souhrnu stojí za to. Doporučuji.

Registrovaný uživatel16. prosince 2022

Chyběl mi do kolekce

Registrovaný uživatel15. prosince 2022

Syn studoval historii, dárek pod stromeček. Sám si ho vybral, tak musí být super :)