BIOFazole Adzuki jsou skvělé do omáček, pomazánek i náplní. Už jste zkusili čerstvou zeleninu s dipem z fazolí adzuki? Adzuki se stanou chutnou součástí různých zeleninových směsí, luštěninových placek či karbanátků.
Fazole Adzuki jsou skvělé do omáček, pomazánek i náplní. Už jste zkusili čerstvou zeleninu s dipem z fazolí adzuki? Adzuki se stanou chutnou součástí různých zeleninových směsí, luštěninových placek či karbanátků. Vykouzlíte z nich i chutnou pomazánku a určitě se s nimi nebojte experimentovat na sladko.
Často nazývají fazolemi, ale o pravé fazole se nejedná. Příbuzností jsou spíše bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovaly už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se typicky používají především na přípravu sladkých pokrmů.